Lite sur­deg och he­la de­gen jäser. /Paulus

 
Nämen, vad är det som står där på bordet och lockar?
 
 
Det är ju mitt allra första försök till att baka surdegsbröd! 
 
 
Hakade aldrig på hypen för några år sedan. Var liksom lite rädd, det verkade så himla svårt att misslyckas. Och så vill man ju inte haka på något bara för att. Men nu har jag ju i princip ägnat all min lediga tid till att baka, och kände att det var dags för nya utmaningar. Så surdegsbröd it was.
 
Startade dock inte surdegen själv, utan fick en klick av en kurskompis. Har googlat och googlat, ju mer jag läser desto krångligare verkar det att hålla liv i en surdeg. Men tänker att det bara är att testa, och se vart det bär. Första omgången blev himla lyckad iallafall, supergoda enkla frallor, med exakt sånna där tjusiga surdegshål i som man vill ha. Om degen i kylen överlever kanske det blir mer bröd till helgen. 
 
 
Och ja, det var värst vad blått allt var i bilderna. Kanske influerades lite av klänningen, det var en sån dag helt enkelt. 
 
 
This week I tried to bake sourdouch bread for the first time. It turned out delicious, som now I'm excited to bake some more!
 

Comments
Postat av: Malin J

oj! hade ingen aning om att det var så komplicerat. tänkte mest att man ställde sig och bakade. men vaddå hur vet man om degen lever?

Svar: Den ska visst bubbla och ha sig...
Sarah

2014-03-26 @ 11:12:03

Thank you for taking the time to comment!

Name:
Remember me?

E-mail address: (will not be published)

URL/Blog address:

Comment:

Trackback
RSS 2.0