2013

Hade egentligen inte tänkt göra någon återblick över 2013, missade att göra det på bloggens födelsedag (2 år, ojojoj) och orkade inte riktigt göra det sen. Men 2013 känns på något vis som ett ogreppbart år, har så svårt att få en känsla över hur det egentligen var, att minnas vad som hände. Så en återblick vore kanske inte så dumt ändå. Jag tror bestämt att bloggen får fylla funktionen av internetdagbok och hjälpa mig att försöka stolpa upp året. 
 
1. Januari
 
 
 
Årets första månad snöade det hur mycket som helst, och Eric öppnade sin musikstudio på ett tak i Högsbo. Jag drack mängder med te (och bloggade en hel del om det). 
 
2. Februari
 
 
 
När studion öppnat, och alla musikprylar flyttat dit från vårt vardagsrum, började lägenheten äntligen komma tillrätta. Snön hade smält och jag skaffade en spetskrage. Den blev inte använd så mycket som jag hade tänkt, men den där tröjan har jag använt hur mycket som helst. 
 
3. Mars
 
 
 
I mars fick jag tulpaner från min fina vän Elin, och längtade efter våren så jag trodde jag skulle spricka. Jag och Eric åkte till Rom med mina föräldrar, men även om dom hade vår var det ändå rätt kallt där. Och fullt av bilar, hittade nog bara en bilfri gränd i hela staden. 
 
4. April
 
 
 
Jag släpade hem tunga secondhandfyndsmöbler på spårvagnen. Och gick upp en extra timma tidigare när det var dags att ställa om klockan, vilket gav mig tid att gå runt i soluppgångsgöteborg och vänta på bussen till Jönköping. Och även om det var sommartid och april och jag längtade, så blev det liksom aldrig vår. 
 
5. Maj
 
 
 
I maj slog det till och blev helt plötsligt sommar och lägenheten fylldes av blommor. I mitten av månaden fyllde jag år, och vi satt ute i gräset tills det blev mörkt. Och vi åt trötta frukostar i en lägenhet som änligen kändes ljus. 
 
6. Juni
 
 
 
I juni tog jag examen (även om det inte riktigt kändes som det) och fick sommarlov. Tror jag var ledig nästan hela juni, och ägnade tiden åt att ha sommarlov. Hängde med Eric och småpysslade i lägenheten, gjorde till exempel flädersaft. 
 
7. Juli
 
 
 
Juli var så himla somrigt. Jag badade i havet, jobbade lite på Marstrand och åkte till Borlänge med Eric. 21 juli firade vi bröllopsdag och firade med en tripp till Uddevalla. 
 
8. Augusti
 
 
 
I augusti gjorde jag äntligen i ordning balkongen på riktigt, och efter att ha sagt upp mig från mitt caféjobb (där jag trivdes med allt förutom arbetsvillkoren) hängde jag där varje ledig stund i solen med en bok i handen. Och alldeles i slutet av augusti åkte jag med ett gäng vänner till Öland för att fira bröllop för fina Emma och Gustaf. 
 
9. September
 
 
 
I början av september var det fortfarande sommar, och alla var helt överväldigade och lyckliga över hur lång och fin sommaren varit. Men sen blev det till slut kallare. Jag pluggade GIS och en helg åkte jag till Jönköping och gick på utflykt med min familj. 
 
10. Oktober
 
 
I oktober var det dags för bröllop igen, denna gång i Söderköping. Jag hade ny frisyr och blingit halsband. Vi slog två flugor i en smäll och hängde lite i mina föräldrars sommarstuga samma helg som bröllopet. Jag upptäckte nattjäst bröd och började baka bröd i tid och otid. Och så, i slutet av månaden, slog Simone till. 
 
11. November
 
 
 
Jag flyttade runt saker i lägenheten som vanligt, men fotade mindre och mindre för det var ju aldrig ljust. Var dessutom inte längre hemma på dagarna eftersom jag börjat på praktik i Trollhättan. När det närmade sig december började jag längte efter jul, och bloggade om kaffe/glöggkopparna jag äntligen hittat. 
 
12. December
 
 
 
Jag gick all in för jul och hade fullt upp. Det var mörkt hela tiden och jag varken hann eller hade inspiration till att blogga så mycket. Till slut tog jag jullov i Jönköping en vecka och hängde med vänner och familj, innan jag kom hem och firade nyår med att laga god mat tillsammans med vänner och klättra upp på berget bakom huset och titta på hela Göteborgs fyrverkerier. 
 
 
När jag bläddrar igenom förra årets inlägg känns det som att jag längtat en hel massa. Längtat efter platser och efter sommar och efter att resa. Känner mig lite rastlös när jag läser om allt längtande. 2014 kanske blir året då jag lär mig att leva i nuet istället. 
 
 

Comments
Postat av: Lovisa

Cykelbilden är så fin!

Svar: Tack! Gillar den med :)
Sarah

2014-01-01 @ 19:06:08

Thank you for taking the time to comment!

Name:
Remember me?

E-mail address: (will not be published)

URL/Blog address:

Comment:

Trackback
RSS 2.0