Magneter

 
Jag är en sån som har kylskåpet fullt av magneter och slumpmässigt utvalda bilder på kylskåpet. Vet inte riktigt varför, men det känns lite extra privat att visa de här bilderna. Kanske för att kylskåpsmagneter inte är så himla hett, och för att det liksom är lite personligt vad som hamnar där. Men det är ju därför det är så himla charmigt också! Så kan inte låta bli att samla blandade bilder på kylskåpet. 
 
 
Ska man ha magneter på kylskåpet, tänker jag att man åtminståne kan ha lite tjusiga varianter. För himla länge sedan gjorde jag klassikern limma-knappar-på-magneter, men knapparna räckte inte riktigt till. Så nu har jag äntligen tagit mig i kragen och piffat till de resterande magneterna med garnploppar. Gjorde helt enkelt som när man gjorde garnbollar när man var liten, fast riktigt riktigt täta, och utan att klippa upp dem och göra dem tussiga. Blev gulligt tycker jag.  
 
 
P.S. Har helt och hållet snöat in på Veronica Maggios senaste igen, så himla bra! Har jättesvårt att slita mig och lyssna på något annat just nu. Hjälp mig, tips!?!?!
 
 
Fridge magnets and pictures. Classic. 
 
 

Den blivande mössan, version xxx

 
Hoppas ni haft en fin helg? Denna tisdagen känns för mig som en måndag, eftersom jag och Eric var på långhelg till Borlänge och kom hem igårkväll. Ishockey, skidor och allmänt vintrigt och snöigt blev det i helgen. 
 
 
Det senaste har jag stickat på en mössa. Har börjat om på den sisådären 1000 gånger, men nu får det väl ändå vara nog kan jag tycka. Stickade det sista på tåget hem igår, och det blev ändå helt ok. Denna mössa, som från början varit en annan mössa + ett pannband, och som omstartats oräkneliga gånger, får duga nu. Orkar inte repa upp den igen. 
 
 
 
Lately I've been knitting a new hat. A project that, due to innumerable restarts, has taken forever to finish...
 
 

För ovanlighetens skull

 
När dagarna inte längre har någon tydlig struktur är det lätt att pilla lite här och plocka lite där, och vips har man för ovanligetens skull ett städat skrivbord. Tänkte det kunde passa att hälsa glad fredag med ett tomt skrivbord (som man liksom symboliskt kan gå ifrån och ta helg). 
 
Använder egentligen bara skrivbordet till två saker: att ha symaskinen på när jag syr, och att lägga grejer på alla andra dagar när jag inte syr. Plugga, blogga och annat viktigt sker vi köksbordet eller i soffan istället. Men kanske, kanske, om jag hittade en riktigt bra skrivbordslampa, då kanske skrivbordet skulle användas till att faktiskt skriva vid... Eller kanske inte. 
 
 
 
  
P.S. Den där fina blåa stolen, den var gul och grön förut, som synes här. Det var lite vemodigt att måla över den, jag valde ju de förra färgerna när jag var sisådären 12 år. Så egentligen var det kanske på tiden... Den här gången var det faktiskt inte ens jag själv som valde. Fick en halv burk blå färg från mamma, så då fick stolen helt enkelt bli blå. Smidigast så.  
 
 
Believe it or not, but for a short while, my desk was this nice and tidy. 
 
 

De senaste dagarnas kreativa ryck

 
Nästan hela vårterminen kommer jag bara att plugga på halvfart. Resten av tiden tänkte jag ägna åt jobbsökeri. Har ju ändå fått himla mycket ledig tid nu, det fyller liksom inte riktigt ut 8 timmar om dagen. Det känns än så länge rätt ok med all extra tid, då får jag ju tid att beta av alla dessa projekt som jag har i huvudet, och som liksom aldrig annars blir av.
 
Det är ju inga jobbiga projekt alls, det är ju inte det. Sy lite kuddfodral, laga en hög kläder, sy om duschdraperiet (jomen faktiskt, inlägg på det kommer), fixa och pilla och flytta runt alla grejer här hemma... Förra inlägget handlade om att jag inte riktigt vet vilken riktning inredningen här hemma ska ta. Och det vet jag väl fortfarande inte, men lite inspiration fick jag nog allt av att kolla på bilderna. 
 
Med inga pengar alls går det ju faktiskt att åstadkomma en hel del förändring (även om det mesta såklart är samma). Av tugstuvar blir det nya kuddfodral, tavlor, möbler och prylar byter plats, garderoben målas om med överbliven färg, mammas gamla kläder sys om, nedfallna kvistar hämtas in, en gammal lampa rotas fram från vinden och plockas isär till en ny lampa, och så vidare och så vidare. Det mesta i vår lägenhet är gammalt före vi fick hem det, och mycket har kostat nästan inga pengar alls. Känns skönt att veta, både för ekonomi och miljö. 
 
 
 
I'm spending my days studying a little, looking for a job... and doing all sorts of creative projects that cost almost no money at all. 
 

Måndagsinspiration

 
 
 
 
 
 
 
Just nu känns riktningen i vår lägenheten lite oklar, och blogginspirationen ligger inte på topp. Mer färg, mindre färg, fler grejer, färre grejer, planera renovering, skjuta upp renovering, sätta upp grejer på väggarna, ta ner grejer från väggarna, måla om, inte måla om, kaos eller ordning...? 
 
Därför tycker jag att vi kollar hur andra bor för lite inspiration. Om du klickar på bilderna kommer du till respektive källa!
 
 
Some inspiraiton on a monday like this, when I don't really know which direction our flat is taking at the moment... interior-wise that is. 
 

En bok som blev ett gäng blommor

 
 
Minns ni dessa blommor som skymtade förbi i sovrumsinlägget? De vek jag ihop till dukningen på nyårsafton, medan resten av sällskapet ordnade den fantastiska maten. Det tog lite tid, men så står de sig väldigt länge också... 
 
Jag klippte ut pappersbitar ur en gammal bok (ca 10x10 cm) och följde dessa instruktioner för att göra själva blomman. Sedan klämde jag helt sonika ihop dem i botten och virade ståltråd runt så att de fick stjälk också. Just stjälk-biten var lite bökig, men hann inte tänka ut något bättre. Kommer du på något får du gärna säga till!
 
Det har blivit en del boksidepyssel det senaste. Har ett gäng böcker att klippa ur såattsäga (och jag vet att en del kan bli upprörda över det). Det är en som ställt en hel låda med böcker som ingen vill ha i tvättstugan, och eftersom varken jag eller någon annan kommer att läsa dem, tänkte jag att de kan få bli ypperligt pysselmaterial istället. Bra grej.
 
 
For new years eve decorations I made some paper flowers following these instructions. 
 
 

Dagen då julen försvann och vintern kom

 
 
 
 
Igår försvann tillslut de sista julgrejerna från lägenheten. Lagom till det att adventsstjärnorna plockades ner kom vintern på riktigt. Och med vintern kom solen, som äntligen lyste in genom fönstret. Och samtidigt som det blev vinter, gick jag och blev förkyld. Igen. 
 
 
Yesterday I took down all of the christmas decorations. At the same time, winter finally arrived. And of course I caught another cold. 

Fredagspopcorn

 
Ok, de här är inte från idag direkt (sitter ju på praktiken i Trollhättan när detta kommer upp på bloggen). Faktum är att jag gjorde dom ett bra tag innan jul, till när jag och Eric var på bio och såg Catching Fire. Jag glömde visa dom då, men det blev ju rätt gott att jag tänkte att det inte gör något. Så även om de inte är mina fredagspopcorn, kanske de kan bli dina? 
 
Superenkelt att göra: 
 
Poppa popcorn (verkligen absolut godast att poppa själv i kastrull). 
Salta efter behag. 
Smält nån god choklad i vattenbad. 
Doppa varje popcorn tills de är lagom täckta.
Ploppa ut på bakplåtspapper.
Vänta tills chokladen stelnat (tex ställ dem i kylen en stund).
Smaska i dig! 
 
(Ska man ha med dom på bio kan det vara en bra idé att lägga dom i en burk och inte en påse, de är inte helt kladdfria när de kommer i kontakt med varma fingrar...)
 
 
 
Before christmas I made chocolate covered popcorn. So good!
 
 

Glimtar från ett städat sovrum

 
 
 
 
 
 
 
 
Såhär ser sovrummet ut just nu. Nästan... För de där glasflaskorna på golvet, de var fina där, men helt i vägen. Så de fick flytta tillbaks ut i vardagsrummet rätt fort. Och för att ge en rättvis bild kanske jag borde ha visat högen med kläder som ligger/hänger på stegen nu, istället för en prydlig klänning på sin galje. Och kanske borde jag ha visat den obäddade sängen.
 
Men det kändes liksom inte det minsta kul, när jag nu faktiskt äntligen gjort i ordning i sovrummet. A.k.a. hängt upp bollgirlanden över sängen, ställt in glasflaskorna med pappersblommor, bytt krukor på blommorna i fönstret, hängt upp bröllopstavlan (som visst inte syns i bild märkte jag nu, jaja), tvättat prydnadskuddfodralen (det här med prydnadskuddar alltså... och att fodralen är nytvättade märks ju inte på bild överhuvudtaget) och sytt nya gardiner (syns knapp heller i motljuset). Även de små framstegen är värda att fira med ett eget, lite för bildrikt, blogginlägg tänker jag. 
 
 
I hung a garland over the bed the other day. I think soon I'll write a post on how I made it. And of course our bedroom isn't nearly as tidy as it appears in pictures. I just thought it wouldn't be all that fun, although slightly more honest, to show all the mess, now that I finally did take the time to change the curtains and hang stuff on the walls in there. 
 

"Det blir trist när det blir färdigt"

God morgon/förmiddag. Är fortfarande inne i jullovslunken, och ägnar dagarna till att titta på film och måla om inne i förrådet/walk-in-closeten. Och lyssna på Tomas Sjödins vinterprat. Fantastiskt bra, alla borde höra det tror jag (klicka här!). Rekommenderar att lyssna med musik, faktiskt. Den är också bra!
 
Han pratar om den viktiga vilan, om att vila före man blir färdig (för det blir man ju aldrig någonsin), om att vila mitt i, om vilan som något man gör för att man älskar, om vikten av små ord. Att vila mitt i det pågående, mitt i röran, före man blir klar, det är något i varje fall jag behöver lära mig. 
 
 
 
About how important it is to rest, even before you finish something, in the midst of the ongoing disorder. Because you never ever really get done, there will always be something more to finish. That's something I need to learn. 
 

2013

Hade egentligen inte tänkt göra någon återblick över 2013, missade att göra det på bloggens födelsedag (2 år, ojojoj) och orkade inte riktigt göra det sen. Men 2013 känns på något vis som ett ogreppbart år, har så svårt att få en känsla över hur det egentligen var, att minnas vad som hände. Så en återblick vore kanske inte så dumt ändå. Jag tror bestämt att bloggen får fylla funktionen av internetdagbok och hjälpa mig att försöka stolpa upp året. 
 
1. Januari
 
 
 
Årets första månad snöade det hur mycket som helst, och Eric öppnade sin musikstudio på ett tak i Högsbo. Jag drack mängder med te (och bloggade en hel del om det). 
 
2. Februari
 
 
 
När studion öppnat, och alla musikprylar flyttat dit från vårt vardagsrum, började lägenheten äntligen komma tillrätta. Snön hade smält och jag skaffade en spetskrage. Den blev inte använd så mycket som jag hade tänkt, men den där tröjan har jag använt hur mycket som helst. 
 
3. Mars
 
 
 
I mars fick jag tulpaner från min fina vän Elin, och längtade efter våren så jag trodde jag skulle spricka. Jag och Eric åkte till Rom med mina föräldrar, men även om dom hade vår var det ändå rätt kallt där. Och fullt av bilar, hittade nog bara en bilfri gränd i hela staden. 
 
4. April
 
 
 
Jag släpade hem tunga secondhandfyndsmöbler på spårvagnen. Och gick upp en extra timma tidigare när det var dags att ställa om klockan, vilket gav mig tid att gå runt i soluppgångsgöteborg och vänta på bussen till Jönköping. Och även om det var sommartid och april och jag längtade, så blev det liksom aldrig vår. 
 
5. Maj
 
 
 
I maj slog det till och blev helt plötsligt sommar och lägenheten fylldes av blommor. I mitten av månaden fyllde jag år, och vi satt ute i gräset tills det blev mörkt. Och vi åt trötta frukostar i en lägenhet som änligen kändes ljus. 
 
6. Juni
 
 
 
I juni tog jag examen (även om det inte riktigt kändes som det) och fick sommarlov. Tror jag var ledig nästan hela juni, och ägnade tiden åt att ha sommarlov. Hängde med Eric och småpysslade i lägenheten, gjorde till exempel flädersaft. 
 
7. Juli
 
 
 
Juli var så himla somrigt. Jag badade i havet, jobbade lite på Marstrand och åkte till Borlänge med Eric. 21 juli firade vi bröllopsdag och firade med en tripp till Uddevalla. 
 
8. Augusti
 
 
 
I augusti gjorde jag äntligen i ordning balkongen på riktigt, och efter att ha sagt upp mig från mitt caféjobb (där jag trivdes med allt förutom arbetsvillkoren) hängde jag där varje ledig stund i solen med en bok i handen. Och alldeles i slutet av augusti åkte jag med ett gäng vänner till Öland för att fira bröllop för fina Emma och Gustaf. 
 
9. September
 
 
 
I början av september var det fortfarande sommar, och alla var helt överväldigade och lyckliga över hur lång och fin sommaren varit. Men sen blev det till slut kallare. Jag pluggade GIS och en helg åkte jag till Jönköping och gick på utflykt med min familj. 
 
10. Oktober
 
 
I oktober var det dags för bröllop igen, denna gång i Söderköping. Jag hade ny frisyr och blingit halsband. Vi slog två flugor i en smäll och hängde lite i mina föräldrars sommarstuga samma helg som bröllopet. Jag upptäckte nattjäst bröd och började baka bröd i tid och otid. Och så, i slutet av månaden, slog Simone till. 
 
11. November
 
 
 
Jag flyttade runt saker i lägenheten som vanligt, men fotade mindre och mindre för det var ju aldrig ljust. Var dessutom inte längre hemma på dagarna eftersom jag börjat på praktik i Trollhättan. När det närmade sig december började jag längte efter jul, och bloggade om kaffe/glöggkopparna jag äntligen hittat. 
 
12. December
 
 
 
Jag gick all in för jul och hade fullt upp. Det var mörkt hela tiden och jag varken hann eller hade inspiration till att blogga så mycket. Till slut tog jag jullov i Jönköping en vecka och hängde med vänner och familj, innan jag kom hem och firade nyår med att laga god mat tillsammans med vänner och klättra upp på berget bakom huset och titta på hela Göteborgs fyrverkerier. 
 
 
När jag bläddrar igenom förra årets inlägg känns det som att jag längtat en hel massa. Längtat efter platser och efter sommar och efter att resa. Känner mig lite rastlös när jag läser om allt längtande. 2014 kanske blir året då jag lär mig att leva i nuet istället. 
 
 

RSS 2.0