Äpple och valnöt

 
God lördagsförmiddag vänner! Haft en bra vecka? Fått en skön start på helgen? Själv har jag haft lite lite blogginspiration det senaste, men var bara tvungen att tipsa om detta. Bakade ett av de godaste bröden jag gjort över natten. Kanske något att testa till söndagsfrukosten? 
 
 
Jag utgår nästan alltid från det här superenkla nattjästa brödet när jag bakar nuförtiden. Det är ju så smidigt när man är lite lat. Bara att blanda ihop kvällen innan, och så baka ut snabbt morgonen efter. Nybakat bröd till frukost känns så lyxigt, men det är ju kanske inte alltid man orkar gått upp och baka ett "vanligt" bröd med långa jästider och massa knådning på morgonkvisten. 
 
 
Och ja, själva innehållet då? Använde ungefär samma mängder mjöl som i "grundreceptet", men körde på bara rågsikt (10,5 dl) och tog lite mindre vatten (kallt, ca 3-4 dl) och honung (1 tsk eller så), + en smula salt och ett halvt paket torrjäst. För jag skalade och rev nämligen 4 aroma-äpplen och blandade i också, det är ju både vätskigt och sött. Som grädde på moset hade jag också i ett gäng valnötter, en näve liksom. Sen lät jag det jäsa i kylen över natten. På morronen plattade jag bara ut det och skar i bitar. Bakade med lite vatten i ugnen (225 grader, kanske 10-15 min) så ytan blir krispig och go. Rekommenderas starkt!
 
 
Baked some bread with apples and walnuts. So delicious! You should try it. 
 

Comments
Postat av: Sara Hahne

Hej Sara!
Låter som ett urgott bröd och jag har precis inhandlat både äpplen och valnötter. :) Men en fråga från en bak-okunnig: går det lika bra med färsk jäst eller har torrjästen en funktion i detta?

Kram på dig

Svar: Hej Sara! Vad kul att du läst och blivit inspirerad. Färsk jäst borde gå lika bra, är ju inget proffs men tog mest torrjäst för att det var det jag hade hemma. Men annars är det ju bara att lösa upp färska jästen i vattnet och göra likadant sen! Kram själv :)
Sarah

2014-02-18 @ 11:39:17

Thank you for taking the time to comment!

Name:
Remember me?

E-mail address: (will not be published)

URL/Blog address:

Comment:

Trackback
RSS 2.0