Málaga, dag 1

 
 
 
 
 
 
 
 
Åkte hemifrån tidigt på morgonen och kom fram lagom till en väldigt sen lunch. Gick hem till min syster, som tog med oss ut och åt massa goda tapas. Bästa maten. Mätta och belåtna, men rätt resetrötta, vandrade vi upp på ett berg med ett fort och utsikt över staden. Sen promenerade vi långsamt genom staden tillbaks till lägenheten vi hyrde, gjorde en snabb mat och somnade trötta. 
 
Känns redan som en evighet sen. 
 
 
Already feels like an eternity since our first day in Málaga. 
 
 
 
 
 
 
 

Pimp my duschdraperi

 
Ja, för ett tag sedan uppdaterade jag alltså vårt rätt trista duschdraperi. Det allra värsta var att det var för kort. OH NO! Blött golv osv osv, ni förstår problematiken. Så då fick jag ju helt enkelt ta tag i saken och styra upp det hela.
 
Sydde helt enkelt i ett stycke polyesterspets (från en gammal gardin) mellan själva draperiet och delen med hålen man hänger upp det i. Et voilà! Ett längre och mer fancy duschdraperi. Lagom smidigt snabbpyssel. 
 
 
Och den stackars lilla överblivna julstjärnan får stå i badrumsfönstret och gömma sig. Har ju inte hjärta att ha kål på kraken, men den känns liksom lite för julig för att ha framme på riktigt...
 
 
Gave our shower curtain and update with some fancy lace a few weeks ago. 
 

Rimini Brindisi Málaga Rom

 
 
 
God förmiddag! Jag är lagom trött och nyss hemkommen från en liten semester till Málaga. Min syster bor där för tillfället, så mina snälla föräldrar tog med mig och Eric på ett besök. Himla fint att komma iväg lite, och Málaga var mysigt och medelhavsigt (varning för resebildbomb inom det snaraste).
 
Och apropå rubriken, det måste väl finnas fler körpersoner än jag där ute som undrat över den där uppsjungningsramsan? Frågan är ju vad Málaga gör där, mitt bland alla andra italienska städer... 
 
 
Just came back from Málaga, where I went to see my sister. It was such a lively visit, wish I could have stayed longer!

Tisdagen då jag var så pass oinspirerad att jag inte ens orkade komma på en vettig rubrik till det här blogginlägget.

 
 
 
 
 
Inspirationen verkar inte vara på topp för tillfället. Den här med att vara arbetssökande alltså, igår drabbade det mig lite. Tänkte att jag skulle rycka upp mig genom att flytta runt saker i lägenheten, lite av min favoritsyssla, men nådde på något sätt ändå botten av lathet. Hittade en gammal burk hobbyfärg och bestämde mig att måla om en ram, men alla penslar var i källaren. Så jag tog bakpenseln i silikon istället... 
 
 
In an attempt force some inspiration into the rainy miserable day that was yesterday, I started rearranging things in the flat. And then I decided to repaint a frame, but couldn't be bothered going down to the basement to bring up a real paint brush. So I used the silicone pastry brush instead...
 
 
 

Helg hela veckan

 
Nu blire helg hörrni! För en sån som jag, som för tillfället letar jobb och bara pluggar litegrann, blir det kanske inte så stor skillnad mot veckodagarna. Men ändå, är det helg så är det, och jag önskar er en trevlig sådan!
 
 
 
It's friday, and I'm wearing the scarf I got from Eric for christmas.
 
 
 
 

Do you have tea?

 
 
I morse sken solen minsann! Jag passade på att ta en promenad efter en liten frukost, och fortsätta frukostätandet när jag kom hem. Kan knappt få nog av äppel- och valnötsbrödet jag bakade i helgen, verkligen sjukt gott. Har också snöat in på Earl Grey lite det senaste, dricker några koppar varje dag. Det där med Earl Grey går i perioder för mig, men en bra sort är verkligen alltid gott.
 
Anglofilen in mig har förövrigt gjort sig extra påmind det senaste, vilket gjort att jag samlat på mig några engelska tallrikar (till exempel den på bilden). Engelskt tantporslin alltså, älskar det. Extra kul också eftersom största staden i närheten av byn där jag gick min utbytestermin varit någon typ av porslinsmecka, och väldigt mycket engelskt porslin kommer därifrån.
 
 
 
Lately it seems like I've been feeling a bit more anglophilic than usual. Which is expressed by an increased number of cups of Earl Grey I have a day and shopping for English china. I am also loving the apple and walnut bread I baked last weekend, even though it has nothing to do with England (since English bread is pretty boring). And this day started out sunny, but right now I hear rain on my window. Rain, is there anything more English? ;)
 

En måndag i min favoritfåtölj

 
God måndag.
 
 
 
Det blir nog inte riktigt ljust i lägenheten idag tror jag, men tänkte ändå att det kunde vara trevligt att försöka fota lite. Nya Köpenhamnstavlan, som får duga tills resan till det riktiga Köpenhamn nångång blir av. Mitt shabbychica växthus jag fått av en kompis, där tänker jag mig att jag ska odla chili och tomater när det blir vår på riktigt. Så länge odlar jag böcker däri. Och kvistarna i glasflaskan, hoppades på att de skulle slå ut och få löv, men det verkar inte riktigt bli som jag tänkt. 
 
 
 
Monday morning. Today is cloudy. 
 
 

Äpple och valnöt

 
God lördagsförmiddag vänner! Haft en bra vecka? Fått en skön start på helgen? Själv har jag haft lite lite blogginspiration det senaste, men var bara tvungen att tipsa om detta. Bakade ett av de godaste bröden jag gjort över natten. Kanske något att testa till söndagsfrukosten? 
 
 
Jag utgår nästan alltid från det här superenkla nattjästa brödet när jag bakar nuförtiden. Det är ju så smidigt när man är lite lat. Bara att blanda ihop kvällen innan, och så baka ut snabbt morgonen efter. Nybakat bröd till frukost känns så lyxigt, men det är ju kanske inte alltid man orkar gått upp och baka ett "vanligt" bröd med långa jästider och massa knådning på morgonkvisten. 
 
 
Och ja, själva innehållet då? Använde ungefär samma mängder mjöl som i "grundreceptet", men körde på bara rågsikt (10,5 dl) och tog lite mindre vatten (kallt, ca 3-4 dl) och honung (1 tsk eller så), + en smula salt och ett halvt paket torrjäst. För jag skalade och rev nämligen 4 aroma-äpplen och blandade i också, det är ju både vätskigt och sött. Som grädde på moset hade jag också i ett gäng valnötter, en näve liksom. Sen lät jag det jäsa i kylen över natten. På morronen plattade jag bara ut det och skar i bitar. Bakade med lite vatten i ugnen (225 grader, kanske 10-15 min) så ytan blir krispig och go. Rekommenderas starkt!
 
 
Baked some bread with apples and walnuts. So delicious! You should try it. 
 

Drivans blommor smälta ned och dö

 
 
Jag vet att jag skulle ägna 2014 år att leva i nuet, istället för att längta iväg hela tiden. Och det gick ju bra ett tag, men nu känner jag mig lurad. No way att det snart är vår på riktigt, när det bara är februari. Men ändå, ändå, visst har det varit så himla vårigt de senaste dagarna? Sol, tö och fågelsång: hårt mot en som ändå gillat vintern som den var, trots stark men på-mattan-hållen vårlängtan. 
 
 
The last couple of days I feel like the weather has been fooling me. No way spring is already here, still the snow is gone, the sun is shining and the birds are singing. 
 

RSS 2.0