A Treehouse Wait, Teitur, Särla och Iida

Nu när jag har praktik i Trollhättan och "pendlar" varje dag har jag börjat lyssna på musik igen. (Kan man kalla det pendla när det bara tar 35 minuter?) Ofta gillar jag att ha det tyst hemma, och på spårvagnen läser jag böcker. Men på tåg, då är det en annan sak, då gillar jag att lyssna på musik!
 
Jag är dock hyffsat dålig på att upptäcka så mycket nytt, så här kommer därför fyra tips på musik som inte är alls nyutkommen. Inte först på bollen liksom. Det här med att beskriva musik är ju också alltid ganska lurigt, men någon typ av stillsam/melankolisk/glad/singersongwriter/indiepop/psalm kan man väl kanske ändå säga att alla fyra i varierande grad kan klassas som. 
 
 
1. A Treehouse Wait. Fick en skiva från 2011 av några kompisar i våras, lyssnade lite och gillade det. Men var som sagt inne i tyst-hemma-perioden, så det blev inte så mycket mer lyssnande då. Men nu, nu hörrni, nu har jag återupptäckt och insett att det är alldeles fantastiskt. 
 
2. Teitur. Denne färöing är en gammal gymnasiefavorit från början. Min vän Jacob introducerade honom, och sedan dess har han varit ett återkommande inslag i mina playlists. Jacob och jag är rörande överens om att första skivan, Poetry and Airplanes, är den bästa (och mest lättlyssnade), men även Stay Under the Stars och Let the Dog Drive Home är helt och hållet jättebra. En del annat han har gjort är lite mer... svårlyssnat. 
 
3. Särla. Emil Svanängens Loney, Dear känner många/de flesta av er säkert igen. Han är ännu en av de där jag följt sedan gymnasiet, och det är alltid så himla bra. Ett tidigt projekt, vid namn Särla, är däremot mindre känt. Och det är inte så konstigt, för det är numera nerlagt och nästan omöjligt att få tag på musiken om man inte känner någon som kan skicka musiken till en. Därför är det nog rätt taskigt att tipsa om den, men det är verkligen så fantastiskt bra att jag inte kunde låta bli. Har du chansen att lyssna, så ta den! Har lyssnat på Särla varje morgon de senaste två veckorna, och musiken berör på nya sätt varje gång. Här kan du iallafall lyssna på en av låtarna. 
 
 
 
4. Iida. Fördelen med att gå på folkis där det även finns musiklinjer är att man får så många musiktips och musikaliska bekanta. Ida gick på folkhögskolan Betel i Stockholm samma år som jag, och eftersom skolan var liten har man ju även nu, efter 4,5 år, lite koll på varandra. I somras släppte hon sin första låt, Life will kill youoch den var lite av sommarens soundtrack. Här kan man titta och dessutom få höra en ny låt. 
 
 
Some of the music I love right now. A Treehouse Wait, Teitur, Särla and Iida

Comments

Thank you for taking the time to comment!

Name:
Remember me?

E-mail address: (will not be published)

URL/Blog address:

Comment:

Trackback
RSS 2.0