Klädkrisen, hösten, regnet och värmen

 
Jag har haft en liten klädkris den här hösten. Det händer med jämna mellanrum, och nästan alltid på höst/vintern. Färgglada klänningar och bara ben är det jag trivs mest med, och det passar liksom inte riktigt på hösten. Jag gillar ju också idén med att klä sig efter säsong, jag vet bara inte riktigt hur jag tycker att höst i min garderob borde se ut. 
 
 
Men ett paraply, det är ju ändå oundvikligt. För även om värmen har hållit i sig, har de regnfria dagarna de senaste veckorna varit få. Och snart kommer nog kylan också, och hur ska man klä sig då? 
 
 
När jag var hem till Jönköping en snabbis i veckan rotade jag som vanligt igenom min systers garderob hemma hos mina föräldrar. Det är bra det där, med syskon i samma storlek som en själv, alltid hittar man något att låna. Till exempel den här tröjan och väskan. Kanske att det blir lite såhär jag ser ut i höst/vinter. Kanske att det blir lite mer byxor och lite färre klänningar. Kanske kanske. 
 
 
Men det här med kläder hörrni, jag är så himla kluven inför det. För även om jag kan inbilla mig att det spelar roll vad jag har på mig, så förstår jag ju också att det inte är så himla viktigt. Att blogga om outfits och samtidigt få krupp över konsumtionsnormen, kan kanske tyckas verka tvetydigt. Men jag har en liten förmäten förhoppning om att det ändå kan inspirera någon med bilder på kläder som nästan aldrig är nyinköpta. Jag försöker till yttersta gräns att undvika att köpa nyproducerade kläder, och att skära ner på inköp överhuvudtaget. Det är inte alltid lätt, men jag mår illa när jag tänker på hur mycket som produceras, under omedmänskliga och omedvärdsliga villkor, och sedan bara slängs för att man tröttnar på det. Kan jag hålla mig ur det, så mycket det bara går, då är jag glad. 
 
Emma Sundh och Emily Dahl skriver och funderar kring detta, och det tycker jag fler inom bloggvärlden skulle göra. Det är inte lätt, men att fundera kring vårt konsumtionsbeteende är vi på något vis skyldiga världen.   
 
 
 

Comments
Postat av: Anita Silins

Måste bara få slänga in att din blogg var himla trevlig att kika in på, man blev glad av alla bilder :D kram

Svar: Men tack så mycket! Blev glad av att kika in på din blogg också, mysiga hästar ju :)
Sarah

2013-11-05 @ 11:20:16
URL: http://siliiins.blogg.se/
Postat av: Malin Walkeby

jag klär mig alltid i klänning, kofta, strumpbyxor, fler lager ju kallare det blir, och när det blir riktigt kallt drar jag täckbyxorna över...

miss kitten heart - mildamalin.blogg.se

Svar: Ja det brukar bli så jag gör också! Tycker faktiskt inte att det är något kallare med många lager strumpbyxor än vad det är med jeans...
Sarah

2013-11-24 @ 08:36:23
URL: http://mildamalin.blogg.se/

Thank you for taking the time to comment!

Name:
Remember me?

E-mail address: (will not be published)

URL/Blog address:

Comment:

Trackback
RSS 2.0