Glögg

 
Förra helgen var jag i Jönköping på ett kort besök igen (det verkar mest bli snabba vändor nuförtiden). Då hann jag iallafall med en secondhandrunda med mina vänner Victoria, Daniel och Elis. Jag har sagt det förr och jag säger det igen, secondhand i Jönköping är så himla himla bra! Vi hann med Erikshjälpen i Huskvarna, Bra & Begagnat och Samhjälp, och hittade så mycket bra-att-ha-saker. Till exempel dom här kaffekopparna. 
 
"Kaffekoppar, hmmm...?" tänker ni nu. "Hon dricker ju inte kaffe." Och nej, det gör jag inte. Men har varit på jakt efter några gamla, lagom stora koppar att dricka glögg ur. Problemet är ju att man gärna vill ha sina glöggkoppar lite säsongsbetonade, och inte helt täckta av vårblommor. Av någon anledning kryllar secondhandbutiker av vårblommekoppar, så det har varit svårt att finna. Men nu, nu! Perfekt diskret juliga, och perfekt storlek för glögg.
 
Och jag vet att jag i onsdags visade sisådären tusen bilder fyllda av sommarlängtan, men man kan väl längta efter två saker samtidigt? För nu är det ju bara (typ) en vecka kvar tills man i min värld får börja jula till vardagen (hinner verkligen tröttna om jag börjar för tidigt), och jag längtar ju efter glögg, saffran och grandoft också!
 
 
 
I found these old coffee cups in a thrift store in Jönköping. But, as I am not a coffee-drinker, I have another purpose for them: they will be perfect for serving glögg/mulled wine/glühwein/whatever this december!
 

Comments
Postat av: L

Vilket kap, Sarah!

2013-11-22 @ 14:10:02
Postat av: Johannas Retro

De är Jänköping man ska åka till asså!
Supersöta koppar, men du vet du kan ju dricka te i kaffekoppar också! ;)

SV: Ja eller hur, och älskade den gamla kassadisken de hade inne på Jumperfabriken, superfin!
Ne, i juletider är de väl inte direkt uppdatering av garderoben som gäller, får ta de nästa år eller kanske på mellandagsrean? ;)

2013-11-24 @ 00:46:17
URL: http://www.johannasretro.com

Thank you for taking the time to comment!

Name:
Remember me?

E-mail address: (will not be published)

URL/Blog address:

Comment:

Trackback
RSS 2.0