Uddevalla

 
 
 
 
 
 
 
När jag och Eric hade vår första bröllopsdag tänkte vi att det kunde vara kul att fira med en liten resa. Eftersom vi var lite sent ute att boka in något hamnade vi ett dygn i Uddevalla. Kanske inte den vackraste staden, men nog så fint på sina ställen.
 
Vi lånade cyklar från hotellet, spanade in den lilla stadskärnan och de fina trähusen, kikade i en fullproppad secondhandbutik i en källare, cyklade till havet, badade, picnicade på ost och nötter från Willys, väntade i evigheter på mat på ett av de få ställena i stan med kvällsöppet på en måndag, sov på det snudd på finaste hotellet vi varit på (eftersom vi med vår ekonomi mest sovit på sunkiga vandrarhem tidigare), åt hotellfrukost med nutella, tog förmiddagsdopp och åkte hem till vår kära lägenhet igen. 
 
 
For our one year anniversary, we went away for a little tripp to Uddevalla. Perhaps not the most beautiful of towns, but pretty enough. 
 
 

Förra veckans nyttiga lärdom

 
Förra veckan var jag och min vän Emelie på Bärby självplock. Planen var att plocka jordgubbar, men eftersom vi var så sent ute på säsongen blev det lite annat smått och gott istället. Lök, bondbönor, mangold, broccoli, persilja, kålrot och vinbär. Vi stadsbor blev helt fascinerade av hur saker och ting växer, och fick tillochmed googla för att ta reda på hur kålroten såg ut ovan jord...
 
Kändes nyttigt att faktiskt för en gångs skull plocka lite av sin mat själv (även om vi nu inte har odlat den...). Som vanlig sverigebo idag är man väldigt avskärmad från inblickar i hur mat faktiskt produceras. Och om man kan bli så omvälvd av ett besök på en öppen-för-allmänheten-grönsaksodling, kanske ett besök hos en köttproducent skulle vara ännu nyttigare för dagens köttgalna samhälle. 
 
Så förra veckans nyttiga lärdom var: bli mer delaktig i vart mat kommer ifrån, om så bara för att faktiskt lära sig hur kålrotsblast ser ut.

En gammal kaka

 
Förra söndagen firade ju jag och Eric ett år som gifta. Vi firade med att äta trerätters. Och så var det någon som sa att man måste äta den gamla infrysta bröllopstårtan. Så det gjorde vi. 
 
 
Eftersom vi hade cheescake till vårt bröllop kändes det ändå inte för äckligt, den var tillochmed god. Till bröllopet bakade våra föräldrar mängder av blåbärscheescakes efter Leilas recept. Himla fint. 
 
 
One year anniversary wedding cake. 
 

Höga berg och djupa dalar

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Förra veckan tog jag och Eric tåget upp till Dalarna och hälsade på Erics föräldrar. Promenerade runt i skogen, åt glass och lite blåbär, åkte på loppis-och-sightseeing-runda, badade, tittade på Faluröda hus, getter och gulliga småstäder.
 
Som min kära Jönköpingsvän Emma säger om alla röda stugor, pittoreska byar och skogsklädda berg: "Dalarna är som Småland, fast bättre".
 

21 juli

 
 
 
 
 
 
 
Ett år sedan. 
 
 
 
 

Öluff

 
Jaaaa... Det var lite längesen sen sist. 12 dagar verkar det som. Och på bloglovin' skriver 157 olästa inlägg på mig. Jag har helt enkelt haft annat för mig (som jag misstänker att många av er också haft). Tillexempel har jag öluffat med Elin. Vi började på Saltholmen, tog färjan till Köpstadsö och mötte upp Lovisa och hennes två vänner Malin och Sara. Stekte lite, badade lite och tog sedan färjan vidare mot Styrsö.
 
 
 
Där åt vi glass på ett mysigt ställe med vidriga hygienrutiner och promenerade längs vattnet. 
 
 
 
Hade en liten photoshoot, med tvillingglassar. Sen åkte vi vidare tillbaks till Saltholmen, där Lovisa satt med tröjan på pga solbränna. 
 
 
 
Där hänge vi tills det blev dags att tänka på refrängen, och det var den öluffen det. 
 
 
Visited some of the islands in Gothenburg's south archipelago a while ago. 
 
 
 
 
 
 
 

Den spontana fåtöljen

 
I förra veckan, när vädret var kallt och instabilt och Eric och jag hade lite ledig tid tillsammans, spenderade vi den med att gå på museum och på stan. Shoppade loss på presentkort vi fick i bröllopspresent förra året och kom hem med en fåtölj från Åhléns. Himla nöjda. Nu ska vi bara hitta en annan matta, för att undvika att "det är ju gult men fel nyans så det blir fel ändå". 
 
 
Så nu har vi två fåtöljer i vardagsrummet, storasyster och lillebror kallar vi dem. 
 
 
Bought a new floral chair last week, used a gift voucher we got for our wedding last year. It was about time...
 

Marstrand

 
Det har varit lite tyst här på bloggen ett tag. Det kan bero på flera orsaker, en av dem är att jag jobbat ute på Marstrand de senaste dagarna och varit för trött för att ordna upp några blogginlägg. Jag och två till som jag pluggat med har jobbat för ett researchföretag och samlat in namn och telefonnummer från besökarna på ett stort seglingsevent så att detta företag sedan kan ringa upp och göra en utvärdering av upplevelsen. Jag har alltså varit en sån där käck och påflugen person som man tar omvägar runt för att slippa prata med... 
 
 
Så på kvällarna har jag varit helt slut i huvudet och har inte fotat eller skrivit nånting bloggigt. Därför blir det ett litet gäng instagrambilder här istället även om jag brukar försöka undvika det (vosarah för den som undrar), Marstrandsön var så himla fin även om vi inte hade jättemycket möjligheter att utforska den. Lite hann vi gå runt iallafall...
 
 
Och på baksidan, där inga event pågick, inga sponsorer stod och annonserade och inga besökare med reklamkepsar flanerade var det så himla lugnt och skönt och fridfullt. 
 
 
The last few days I've been working on Marstrand, an island on the west coast of Sweden, just an hour away from Gothenburg. Even if I didn't have a lot of time to explore, the little I saw of the island was beautiful. 
 
 

Den däringa flädersaften

"Ja vad blev det av den?" undrar ni. "Detta:" svarar jag. 
 
 
Plus 3,5 liter till som ligger i frysen och tar plats. Så nu har jag saft för ett helt år, den blev nämligen rätt koncentrerad... Använde detta recept som jag hittat via googling, och det blev bra, men smakade kanske inte så mycket fläder som jag velat. Så till nästa år kanske jag öser på med ännu lite mer fläderblommor.
 
Hade tänkt fota saften i idyllisk sommarpicnicmiljö, men nu när vädret är som det är fick det bli hemma på köksbordet framför den fula tapeten istället. 

RSS 2.0