Dansklänningen och an american photo shoot

 
 
 
 
 
 
 
 
Riktigt färdigt med bröllopsrelaterade inlägg var det visst inte. Eric och jag svängde med hjälp av ett halvkomplett kamerastativ och lite uppfinningsförmåga ihop lite anniversary photos (verkar vara en vanligt förekommande grej enligt amerikanska bloggar...), för jag ville så gärna ha lite bilder på min dansklänning. Hade nämligen en kortare vintagedänga från en vintagemässa i Stoke-on-Trent (där jag var på utbytestermin förra våren) som jag bytte till när det blev dansdags på vårt bröllop, men den blev det mest suddiga dansbilder på. Så då slog vi två flugor i en smäll, och fotade både ettårsbilder och klänning. 
 
 
 

Balkongen

 
När vi flyttade in i lägenheten för nästan ett år sedan hängde det persienner i alla fönstrena. De var nedrökta, flötiga och riktigt skitiga, sådär så att snörena var svarta, stela och klibbiga att ta i. Inte så fasligt kul. Så vi tog ner dem, en efter en, men de på balkongen har fått hänga kvar av någon outgrundlig anledning. 
 
 
Har hela sommaren tänkt att byta ut dem mot fräscha gardiner, men det där med gardiner är svårt tycker jag. Vilken sort ska man ha? Hur ska man hänga dem? Hur blir en inglasad pensionärsbalkong mysig? Osv osv. 
 
 
Efter många om och men, och en del för oss ekonomiskt ohållbara förslag, tog jag helt enkelt fram ett gäng tyllgardiner jag haft liggande i skåpet, och trädde upp dem på lite ståltråd som jag virade runt de gamla persiennsnörena. Det kanske inte är den mest långsiktigt hållbara lösningen, men så som läget är just nu var det ändå det enda rätta. 
 
 
Tycker faktiskt att det blev himla mysigt där ute, och har spenderat en hel del tid den senaste veckan där ute med näsan i en bok och tyllgardinerna lojt fladdrande i vinden. 
 
 
 
 
 
 
 

The great wedding post, part 5

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag inser att jag är fantastiskt jättesen med att visa dessa bilder, och att det kanske egentligen inte är roligt för någon annan än mig själv. Men här har ni dem iallafall, de sista bröllopsbilderna, ett år, en månad och fyra dagar för sent. Alla festbilder är tagna av Julia Rudenstam. Vi hade sjukt kul hela kvällen, och är så glada över alla fina människor som ville vara med oss och dela vår dag. 
 

Konstigheter

 
Häromdagen, när vi satt i soffan och drack vårt kvällste, började Eric småskratta för sig själv. "Vi har så mycket konstiga saker i vardagsrummet", tyckte han. "Som vaddå?", undrade jag. Och det Eric tyckte var lite såkonstigt att ha som inredningsdetaljer var till exempel vår gröna dörr, baljan med en växt i, alla tavlor som står lutade överallt utan att vara uppspikade och den stora svagdrickeflaskan från Rättvik.
 
 
 
Även ufo-lamporna från Stadium (jomen faktiskt), alla djur och stapeln med lådor i hörnet toppat med växter kvalade in.
 
 
Jag tyckte kanske att det konstigaste av allt var färgburken och flaskan 5-56 som står chict uppställda på en av våra bokstaplar. 
 
 

Ormbunke

 
Ingen har väl lyckats undgå att jag kan bli överlycklig över lite blommor. Men som det är ute kring knuten just nu, så finns det inte jättemycket att plocka in. Då blir det ormbunkskvistar i vaser lite här och var istället. Funkar finfint det med. 
 
 
 
 

Ännu en lampa

 
Ja, jag vet. Ständigt dessa lampor. Här kommer ännu ett omfixat secondhandfynd från Ebbes hörna. Älskade glaskupan, så den fick en ny sladd och en hedersplats i hallen hemma hos oss. 
 
 
Så nu hänger den tillsammans med en av alla tavlor morfar målat, en pelargon, mina bröllopsskor och Erics mormors gamla radio som vi fick med oss hem när vi var upp till Borlänge tidigare i somras. 
 
 
Yet another new/old lamp, and Eric´s grandmother´s old radio. 

Sängkammarbilder

 
God morgon! Jag vet att jag har varit lite småseg på att blogga hela sommaren, men ni är en tapper skara som fortfarande kikar in här då och då. Och det, ska ni veta, är jag väldigt glad för kära vänner! 
 
 
Tänkte såhär på lördagsmorronkvisten visa våra nya sänglampor som vi köpte i veckan. Det var på tiden, kan man säga. De förra var lite väl klumpiga till våra små minisängbord. Och vi har gått och spanat på dessa på Ikea ett tag, men även löjligt billiga ikea-priser har känts lite för saftigt för vår plånbok. Men så blev det ju extrapris...
 
 
För övrigt tänkte jag ta en lugn morron här i Gamlestan. Jobbar i helgen, men börjar inte förrän halv ett idag, så än finns det lite tid att låtsas att man är lördagsledig. 
 
 
We've got new lamps for our bedside tables.
 
 

Sylt

 
"Vad händer?" undrar ni. "Varför händer det inget på den häringa bloggen?". Jo, för att jag gör inte så mycket om dagarna förutom att jobba just nu. Så det finns inte jättemycket att blogga. Lite har jag ändå hunnit med att göra, tillexempel sylt. 
 
Minns ni vinbären jag plockade i Bärby? Nu har de blivit sylt. Använde receptet jag hittade i min stora kokbok jag fick när jag flyttade hemifrån, ni vet en sån där tjock bok med alla basrecept man kan tänkas vilja använda. Kokade så länge som receptet angav, men den blev lite lös. Så när jag skulle koka sylt av körsbären jag plockat i mina föräldrars trädgård fegade jag ur och köpte syltsocker, trots småskumt innehåll. Och den sylten blev marmelad istället. Gör kanske inte så mycket, marmelad är ju också användbart. 
 
 
 
Made currant- and cherry jam the other day. 
 
 

RSS 2.0