Kaos är granne med Gud

 
Har visst varit lite frånvarande här det senaste. Lever i flyttkaos just nu. Fram till nu har det också varit renoveringskaos, eftersom vi när vi flyttade in insåg att en del grejer i badrummet var i extremt dåligt skick. Så i tisdags åkte och och duschade hos Emma och Gustaf, och sminkning och tandborstning har skett i köket. Men igårkväll, tack vare min händige och duktiga man, blev badrummet äntligen klart! Halvklart i varje fall, användardugligt. Resten får bli när vi inte lever fullt lika kaosartat. Så nu är det bara att ta tag i all uppackning och möblering som behöver göras. Återkommer när vi är ikapp med livet igen.
 
New flat = chaos. Make up and toothbrushing in the kitchen. 

Hej Gamlestaden!

Idag har jag och Eric varit gifta i två månader. Tänk vad tiden går. Under dom här två månaderna har vi bott på fem ställen: Lunden, Öckerö, Redbergsplatsen, Kefalonia, Vasastan. Vi har varit så välsignade med vänner (och en bröllopsresa) som har erbjudit sovplatser och lägenheter.

 

 
 
I morse var Eric och hämtade nycklarna till våran nya lägenhet medan jag satt på föreläsning. Nu åker vi till Jönköping på blixtvisit och går på konsert, imorronbitti åker vi tillbaks hit och flyttar in! Som vi längtat. (Om vi har längtat. Att vi har längtat. Klart vi har längtat.)
 
 
Today we get to move into our new flat! Yay!

Kefalonia, day 4

 
Dag 4 på vår bröllopsresa på Kefalonia var också roadtripsdag. Vi körde iväg österut för att titta på en slottsruin. 
 
 
I byn runt slottet, som låg högst upp på ett berg, var husen hur gulliga som helst. Önskar att fler i Sverige valde gult hus med turkosa detaljer.
 
 
Sen åkte vi runt genom bergsbyar och dalar för att försöka hitta nästa sevärdhet, någon typ av kloster där öns skyddshelgon låg begraven. Vi hittade aldrig dit, så vi gav upp och åkte till stranden Avithos istället och åt hamburgare. 
 
 
 
 
När vi kom hem till hotellet tittade vi på sovande katter en stund. 
 
 
Sen gjorde vi oss i ordning och åkte in til öns huvudstad Agrostoli, tog en hamnpromenad och åt lite mat. 
 
 
 
 

Luggen

 
När jag var i Jönköping förra helgen passade jag på att klippa tillbaks luggen. Som jag saknat den! Lugg har blivit lite av min höstfrisyr, så känns det som höst på riktigt. 
 
 
Dessutom passade jag på att matcha min rosa prickiga klänning, som blivit lite av en favorit, med allt rosa jag kunda hitta. Min mest avancerade virkade sjal, en blomma från föräldrarnas trädgård och läppstift. 
 
 
 
The fringe is back! Now it feels like autumn for real.

Lite lite mera bröllop

Här kommer ytterligare en liten bröllopskik, på hur dukningen i festlokalen blev. Lite oklart vem som tagit bilden bara...
 
 
Blev så himla nöjd. Efter att ha spånat och planerat och pysslat så länge, är det ändå svårt att veta hur det blir i slutändan. Men bra blev det allt! 
 
Har ännu inte fått alla bilder, så fram tills dess får jag väl fortsättta att droppa små-kikar, och så får det bli ett (eller flera...) megamastodontbröllopsinlägg sen.

Nästan så att man blir hockeyintresserad

 
 
Min kära man tillsammans med Marcus Eriksson har skrivit IK Oskarshamnslåten. Marcus älskar laget, men Eric kände sig väl lite som en Leksands-svikare, dalmas som han är. Men men. Den är så bra att det nästan är så att jag också blir hockeyintresserad. Tur att IKO och HV71 inte spelar i samma serie, annars hade jag väl aldrig fått komma hem till Jönköping igen... Låten finns även på spotify och itunes. 
 
 
Eric and Marcus Eriksson wrote this song for a swedish hockey team. Almost makes me interested in hockey...

Kefalonia, day three

 
Dag tre vad roadtripsdag. Vi tog vår Daihatsu och körde iväg längs med slingriga vägar med magnifika utsiker. Första målet var Melissani-sjön, en underjordisk sjö där dom rodde runt turisterna i båtar. Det var magiskt. 
 
 
 
Sen åkte vi till den östkustska hamnstaden Sami för grekisk sallad-lunch. Himla gott.
 
 
 
 
 
 


På vägen mot nästa mål tog vi en liten omväg för att kolla på någon slags "slotts"-ruin som var jättejättegammal. Hittade mest fin utsikt, och ganska lite av ruinerna.
 
 
 
 
Efter en lång (fem minuter i uppförsbacke) och svettig vandring till målet, och en lite kortare (fem minuter i nerförsbacke) och mindre svettig vandring tillbaks till bilen åkte vi vidare mot Drogkarati-grottan, en droppstensgrotta. Belysningen var väl sisådär, allting blev gult. Så här såg det ut:
 
 
Sista stoppet för dagen var byn Agia Efimia där jag åt glass och Eric islatte. Vi såg även en kille på kickbike och öns rödaste hus. Sen åkte vi hem, gjorde oss iordning för kvällen och åkte in till huvudstaden Agrostoli för middag. Mycket bättre mat, och väldigt skönt att komma till en stad. Men därifrån blir det bilder någon annan dag. 
 
 
 

London-längtan

 
Varje höst sen 2007 har jag längtat till London. Hösten 2007 var nämligen hösten efter studenten, då jag och Anna tog vår resväska och vårt välvägda handbabage, klädde oss i dubbla lager kläder (för att få med så mycket som möjligt) och stack till London. 
 
 
Där bodde i ett kollektiv i Bethnal Green med fem svenskar och en tysk. Vi dansade, hade cake nights och delade på ett badrum. 
 
 
Föll som en fura för staden. Allra mest för the City och alla parkerna.
 
 
 
 
 
Åt en väldig massa gröt, och pyntade väggarna i lägenheten med collage. 
 
 
 
 
 
 
Lärde mig att jag kunde klara mig själv, vara självständig och prata engelska flytande, i en helt främmande stad. Växte säkert en hel meter den hösten. Och även om det var dramatiskt och omvälvande och jobbigt i perioder, var det också dittills några av de bästa månaderna i mitt liv. 
 
Spent a fall in London in 2007. So now, every fall, I want to go back. 
 
 
 
 
 
 

Kefalonia, day two

 
Dag på bröllopsresan började (som alla andra dagar) med storfrukost med nutella på yoghurten och gulliga katter.
 
 
 
Sen gick vi och bokade hyrbil inför morgondagen. Här har vi huvudgatan i vår turistort Lassi. 
 
 
Efter det tog vi vårt pick och pack och gick till en större strand än den vi hittat första dagen.
 
 
 
 
Hela dagen var extremt blåsig, kvällen var inget undantag. Vi traskade upp till vår utsiktsplats och tittade på solnedgången. Efter det gick vi och åt på resans sämsta restaurang, det får inte vara med på bild. 
 
 
 

Scat cat

Är i Jönköping. Tittat på Aristocats, och igår hittade vi världens gosigaste katt på gatan. Ville ta med den hem, men fick inte.


Kefalonia, day one

Japp, nu gör jag ett försök att ladda upp lite bilder från Grekland. Får nog ta det lite i omgångar, så det inte blir en överdos av vatten, vackra vyer, sol och gulliga turistfällor. 
 
Första dagen gjorde vi faktiskt inte mycket alls, softade mest på stranden och vid poolen och badade fyra gånger. Och tittade på utsikten från hotellrummet. Alltså, havsutsikt, åh. 
 
 
Efter allt badande gick vi en sväng i området, kollade lite bakom hotellet, förbi en sophög och lite snår och hittade fin utikt. Det fick bli vårat solnedgångsställe under veckan.
 
 
 
Sen gick vi och köpte snorklar och badade lite till.
 
 
 
När vi blev hungriga gick vi in till turistbyns huvudgata och tog i princip första bästa restaurang, antar att de flesta  på orten i princip var likadana. Halvtaskig mat, men vi blev ju mätta iallafall. Och det var dag ett!
 
 
 
 
 
 
 
 

En liten bröllopskik

Ja, jag vet att det var evigheter sen vi gifte oss, och att jag inte lagt upp en enda bild. Det är lite för att vi väntat på bilderna. Men här kommer ett litet smakprov iallafall!

Min syster Emma fotade våra porträttbilder (och har alltså tagit denna bilden), hennes kompis Julia fotade festen, min kusin Karin fotade vigseln och min vän Marina fotade porträtt på alla gästerna. Vi har varit så välsignade med folk som hjälpte oss med hela bröllopet!

 

I know, I know, I haven't posted any pics from the wedding yet. But here's one anyway! Shot by my talented sister Emma.


Hemma igen!

Fast helt hemma är vi inte, bor i tre veckor i Elins studentlägenhet innan vi får flytta in i våran. Längtar. Har inget vettigt internet här, så vi får se hur det blir med honeymoon-uppdateringarna. Helt underbart har vi haft det iallafall, var rätt osugen på att åka tillbaks och mötas av 9 grader på Landvetter. Men det är rätt bra att vara tillbaks också, slippa ödlorna och att svettas... Här kommer lite smakprovsbilder från Kefalonia. 
 
 
 
 
A few pics from our honeymoon. We don't have any decent internet connecton where we live now, so it might be a while before I can post more pics...

RSS 2.0