Påsklov!

Har skicka in sista uppsatsen! Hurra! To be honest så tycker jag den blev rätt dålig, men nu är den inskickad i varje fall. Så skönt! Nu ska jag vara helt ledig i en hel vecka innan jag ens tänker börja fundera på tentorna.

Är snart dags för mig att lämnad det brittiska hemmet. För om tre timmar hoppar jag på ett plan, lämnar påskliljorna och åker mot snövarning. Men jag är glad ändå, det ska bli så skönt att komma hem. (I ärlighetens namn är det inte så himla sturskt väder här idag heller, 10 grader och mulet liksom. Dock, ingen snö...)Just handed in my last essay! And in three hours I'll be on a plane to Sweden! Home sweet home.

And then my heart with pleasure fills, and dances with the daffodils.

Min housemate Sarah följde med på en promenad igår, hon hjälpte mig att fota lite med sin kamera (som är snäppet bättre än min telefon. Men bara snäppet.) Vi passade på att sno med oss en påsklilja hem, det fanns ju så många...
 
 
 
 
Alltså titta på dom dörrarna. Har aldrig sett finare. Jag vill också ha sånna! Bakom dom dörrarna döljer sig en del av musikinstutitionen, medan vi var där hörde vi någon göra uppsjungningsövningar. Blev lite sugen på att sjunga i kör igen.
 
 
Det finns en story bakom utstyrseln. Eller i varje fall bakom dom enskilda plaggen. Blusen köpte jag för att fira att jag klarat teoridelen på körkortsprovet. Det var på den tiden man kunde göra teorin och inte köra upp förrän tre månader senare. Alltså fem år sen. Kjolen är från vintagemässan som vi var på i Chester, och skorna är mina nya ersättningsskor. Dom kom på posten igår, inte helt exakt likadanna som dom förra, men faktiskt bekvämare (inte bekvämare än dom gamla ingådda skorna, men bekvämare än dom var som nya).


Sarah and I went for a walk and took some photos yesterday. I really want those doors on my future house! And oh, yeah, we stole one of the daffodils...

29 mars


För två dagar sen var inte det här trädet grönt. Även om jag längtar efter Eric, familj, vänner och Göteborg känner jag mig inte jättesugen på att hoppa på planet imorron och flyga rätt in i ett land med snövarning till helgen. I'm just sayin'.


Even though I'm excited to go home to Sweden for easter, this weather is not really making me want to go back to country where it might snow in the next few days...

Cykla

Emma Sundh har målat om sin cykel. Så fint! Får mig att sakna min mini-skrutt-cykel. Och själva cyklandet då också. Blir lite svårt när man inte har någon till hands. Får mig också att blir sugen på att måla om min cykel igen i vår, färgen börjar bli lite sliten på sina ställen...
 

I miss cycling!

Biblioteket

Sista uppsatsen, sista rycket innan påsk. Sommarvärme utanför fönstret. Även om jag inte uppskattar uppsatsskrivandet just nu, är det ändå något visst med tysta avdelningar på bibliotek, särskilt när solen skiner in genom skitiga fönster.The library looks so pretty with the sun shining through the windows (even if I think those windows might need some cleaning...).

Temat

Även när jag läser lättsmält skönlitteratur dyker vårens tema upp:
 
Friends, Lovers, Chocolate - Alexander McCall Smith

En bra dag

Idag blev en bra dag. Främst på grund av dessa orsaker:
 
- Eric fyller år. Känns som att en födelsedag alltid är bra, även om det varit lite svårt att fira härifrån. Men men. Grattis baby!
 
- Vädret var magiskt, och har varit det den senaste veckan. Förmodligen kanske inte bra, men ändå. (Hej global warming)
 
- Idag var första strumpbyxelösa dagen (förutom den där pluggstunden i gräset igår)!
 
- Emily bjöd på chicken teriyaki och hennes pojkvän Kevin bjöd på cupcakes. Mmmm...
 
- Och jag har precis fått färdigt min näst sista uppsats! (Kanske borde korrekturläsa den, spar det till imorron tror jag.) Bara en uppsats kvar. Heja heja. Borde väl lätt kunna sätta den på två dagar...?
 
 
Här står jag på våran gata och spanar upp mot gräsmattan som grannarna ibland blir arga över att vi genar över. Dagen till ära hade jag min klänning som jag så snällt fått av Elin, en av mina bästa! (Och kolla trädet...) Och ja, jag vänder bort huvdet... säkraste sättet att inte blunda, tugga eller på annat sätt se allmänt märklig ut på bild. Huvudsaken var ju att dokumentera att det var tillräckligt varmt för barbent!

 
Today was a good day. I've only got one more essay to go. And I wore no stockings/tights/whatever-you-call-them for the first time this year.

En lättnadens suck

När jag vaknade imorse öppnade jag fönstret nästan det första jag gjorde, det känns som att man måste det när det är så soligt och varmt ute som det har varit senste veckan. Så min morronupplevelse bestod av frisk vårmorronluft, sol, fågelsång och ljudet av byggarbete. Vet inte om det är konstigt, men de där bygg ljuden gjorde mig nästan lika glad som fågelsången. Tror det påminnde mig om staden lite...

Fick tillbaks första uppsatsen idag, och det gick bra! Så skönt. Är så lättad. Åh. Det betyder att det finns hopp för resten också... Firar med lite uppsatsskrivande på mitt lakan i solen. Tror det här kommer bli en bra dag.

Om rädsla och kläder

Pluggtider blir (tyvärr) för mig ofta bloggläsartider. Och ofta är kommentarerna minst lika underhållande som själv blogginlägget. På bloggar om kläder och mode dyker det ganska ofta upp kommentarer som "Åh jag önskar att jag också vågade ha på mig det även fast det är mitt i vintern" eller "färg är så fint men själv passar jag bara i svart" osv. Det tycker jag är så tråkigt!
 
Det är sorgligt att människor ska behöva gå runt och vara rädda. Vad finns att vara rädd för? Om rädsla begränsar vårt val av kläder så pass mycket att vi inte vågar ta på oss en vit klänning bara för att det råkar vara vinter, eller begränsar oss till att bara ha på oss sånt som är "säkert" och som vi tror är det enda vi passar i, hur påverkar det resten av våra liv? Eller, såhär: Om till och med vårt val av kläder styrs av rädsla, vad händer med resten? Det som faktiskt betyder något på riktigt?
 
Emmilie, som jag vickade för när jag jobbade som ungdomsledare, har dragit igång ett projekt som handlar om att peppa unga kvinnor att våga, bra tycker jag! Behövs sånna initiativ när så många går runt och oroar sig om något så trivialt som kläder.
 
(Jag inser att kläder inte är så obetydligt som jag kanske önskar, att det kan vara ett skäl till att man inte blir bemött med respekt eller att man blir mobbad i skolan. Men jag önskar verkligen att det inte var så, för i grunden handlar det om så mycket mer än färgen på en klänning. Det handlar om att få våga klä sig som man vill för att det faktist inte spelar så himla stor roll i slutändan. Det finns viktigare saker i livet än att oroa sig för än om ens byxor passar säsongen rent färgmässigt eller inte. Sen att det kan vara ett kul intresse, det är en annan sak det...)

Några citat

Jag läser en hel massa böcker, både skolböcker för att jag måste och andra böcker för att jag vill. Sen jag skaffade ball telefon har det blivit en vana att fota citat lite här och var, så här kommer ett gäng. Känns som att allt följer ett tema, som om någon försöker säga något.
 
The Transition Handbook - Rob Hopkins

Den oemotståndliga revolutionen - Shane Claiborne

Whole earth discipline - Stewart Brand

Jungfrumark - Peter Halldorf

(och alla författarna är män...)

Hej hej, här sitter jag på ett lakan i solen och försöker pressa fram 1500 ord.

OCH. Mina bleka håriga vinterben går utan strumpbyxor för första gången i år.Posing - posing by the lake

Passade på att öva lite på mina posar-skills när jag ändå hade en fotograf till hands. Så man kan väl säga att detta är dagens outfit nummer 2.
 


PicnicPluggPaus

Tog paus i några timmar och gick på picnic vid Keele Hall med Rahmet istället. Värt. Hela campus kändes helt nyförälskat, lojt och lyckligt, som det brukar vara på varma lediga sommardagar. Bara det att det inte var sommar, och jag var ju egentligen inte ledig. Men man kan alltid låtsas.I took a break for a few hours and went for a picnic with Rahmet in the sun instead. So worth it!

Mina skor

Detta, mina vänner, är förmodligen mina favoritskor alla kategorier. Här står dom och jag och posar på parkeringsplatsen utanför Camp Nou i Barcelona.
 
 
Passar perfekt till allting, förutom snö kanske. På grund av deras universalitet har dom används intensivt i två år (snösäsongen exkluderad). Här är dom (med mig i) på gatan utanför hostelet i Barca.
 
 
På grund av den flitiga användningen har dom blivit rätt slitna (och det hjälper kanske inte att jag förstörde dom lite inom de första månaderna genom att använda för mörk skokräm...) Rätt länge har jag gått och grämt mig och funderat hur jag ska göra när dom till slut ger upp och inte pallar mer. Ni vet kanske hur det är med favoritskor?
 
Men. Så hittade jag dom igen, en remake! Och ja, jag vet att det är lite fånigt att köpa ett par skor som är likadana som dom jag redan har (när jag redan har en hel hög skor), men jag kan nästan inte hjälpa det... Så för att fira att jag nu bara har två tvåtusenordsuppsatser kvar, beställde jag, mot bättre vetande, ett par ersättningsskor.
 
 
P.S. För den som undrar vad det är för uppsatser jag tjatar om hela tiden så är det såhär: På grund av skolsystemet här hr jag haft fyra uppsatser på 2000 ord vardera, en på 1000 ord och en portfolio (som har bestått av småuppgifter på totalt 2500 ord) som alla har haft varierande inlämningsdatum från början av mars till nu på fredag då den sista ska in. Så den senaste månaden har det varit lite mycket med det kan man säga...

I ordered a pair of shoes today to celebrate that I've only got two more essays to go. The exact same ones as my favourite pair that I already have...

Whitesipps

Gick en kort promenad runt "sjön" efter föreläsningen, och titta vad jag hittade! Så nu sitter vi här, lyssnar på fåglarna genom fönstret och skriver på min uppsats, vitsipporna och jag.
Flowers helping me get the work done...

Here comes the sun

Sitter ute i solen i trädgården och njuter av lite sol och glass. Tio minuters lyx-rast, sen måste jag på föreläsning och sen ska jag till biblioteket igen där jag spenderat en stor del av förmiddagen redan. Samtidigt är Sarah min flatmate ute på picnic. Avis? Neeeeej. Jag älskar ju att producera uppsats efter uppsats efter uppsats efter uppsats...Sitting in the sun, eating icecream. My luxury 10-minute break between lectures and essay writing.

Hemma

Skriver en uppsats om Brittiska imperialisters hemkänsla i Indien. Har 700 ord kvar att skriva till imorron klockan 16, inte alltför hopplöst tycker jag inte. Men det är kanske ändå läge att lägga på ett kol. Snart...
 
Det här med hem och hemkänsla alltså, det är lite lurigt. Jag har bott på en massa ställen: hos mamma och pappa i både Nyköping, Bottnaryd och Jönköping, i en sunkig kollektivlägenhet i östra London, på folkisinternat i Bromma (med 25 personer på ett kök), i en liten etta med kokvrå på Österängen i Jönköping, en fantastiskt fin andrahandslägenhet tillsammans med Emma i Lunden i Göteborg, på en madrass i Elins föredetta etta i Majorna i Göteborg, i en möblerad lägenhet i Bellevue i Göteborg... och nu så bor jag här.
 
Förutom kanske när jag "bodde hemma", har jag nog aldrig känt mig så hemma som i ettan med kokvrå på Österängen. Den var liksom bara min, mina möbler och alla mina prylar (det är sjukt vad mycket man får plats med på 30 kvadrat). Tror inte en enda nyproducerad möbel inhandlades till den lägenhetet, möjligtvis med undantag för tavellisten. Bara second-hand-möbler och prylar överallt, micron som inte fick plats i kokvrån på en byrå där folk tyckte TVn (som jag aldrig haft) skulle stå, balkongen i perfekt solläge med vätterutsikt, sovalkoven som var precis för liten för att sängen skulle kunna få plats, alla teburkarna, stringhyllan jag fick från mormor som inte har fått sitta uppe sen dess, reda-lådorna som inte var sånna fina i glas utan fula i plast... Här kommer en liten nostalgitripp:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Och ja, Vättern är där bakom träden, man måste bara vinkla blicken lite uppåt så ser man den...

Feeling a little nostalgic since the essay I'm writing is about the sense of home. This was my first very own flat, before that I had only lived in blocks, shared flats or at my parents' house...

2 månader

Kom precis på... idag är det ju 2-månader-i-englands-jubileum! Känner mig fortfarande som världens nykomling, det kommer jag väl vara ända tills det är dags att åka hem igen. Firar iallafall med en bild (från en regnigare dag) på två lönnfeta katter.Two months in Keele today!

Vårdagjämning

Hurra! Vårdagjämning! Gick en och en halv sväng runt "sjön" för att fira. Där finns ett blommande träd.
 
 
Sen gick jag hem och åt ett Scotch egg som jag köpt på den lilla farmers market (väldigt liten alltså, ca 5 försäljare) som kommer till campus varje tisdag. En i min ecocities-klass hade köpt ett, då var jag ju också tvungen att testa. Som en stor panerad specialkryddad köttbulle med ett ägg innuti. Proteinchock. Är smockmätt fortfarande, och det var ändå två timmar sen jag åt det... Men det var rätt gott faktiskt, om än märkligt. Till det drack jag äppel-och-päronjuice, det är inte heller vardagsmat tänker jag. Päronjuice har jag aldrig sett förut.
 

Tried a Scotch egg today. Exiting. Not too bad.  And I took a walk around what they call a lake. It's spring! Yay!

Solsken

Solen kom fram när vi var klara med promenaden... Så skönt att solen faktiskt värmer nuförtiden! Och att det äntligen är ljust ute när det närmar sig kväll.
 
 
Fina bloggaren Emma Sundhs våruppror tycker jag är en kalasbra idé. Varför göra det deppigare än vad det är liksom? Dom flesta som känner mig vet kanske att det där med vinter inte är min cup of tea, så jag blir alltid överlycklig varje vår när ljuset och värmen och färgerna (och blommorna...) kommer tillbaka.

The sun came out when we came back from our walk! So happy that it's getting warmer and lighter outside. Winter is really not my cup of tea.

Det är vår här!

Kom precis hem från Halls Group, vilket innebär bibel/böne-grupp uppdelat på vart man bor. Annars har inte så mycket spännande hänt idag. Jag och Lillian gick iallafall en sväng runt campus. Det utlovade solskenet uteblev...Blommor. I mars. Som inte är tussilago (fast dom saknar jag ju lite såklart, har inte sett några än). Kan kanske vara det allra allra bästa med England...


Ja ni ser ju hur till mig jag blir. Kanske skulle satsat på att bli florist ändå, som jag ville när jag var liten.It's spring here! Yay! (Or for people used to warmer climates this maybe isn't spring? It is for me anyway). Took a walk with Lillian today, it was a nice break from staring at my laptop.

Fashion is danger

Ok, bara en sak till, sen ska jag plugga. Tänkte bara apropå posing...


Engelsk mors dag

Ja, dom har en helt annan mors dag än vad vi har, väldigt förvirrande... Mors dag började i varje fall med att jag åt grötfrulle (snabbt som ögat) och traskade iväg till kapellet för att hjälpa till med att servera te och kaffe. Dom kör på mingelvarianten, lite före och lite efter gudstjänsten, gillar det upplägget. Efter gudstjänst åkte jag, Lillian och Lilian tin till Newcastle, för att möta upp Rahmet på en vintage/handgjordagrejer-mässa. Vi fick traska igenom Newcastle(-under-Lyme, inte det kända Newcastle, om det är någon som missförstått) för att komma dit. Och då gäller det ju att posa lite på vägen.Såhär ungefär såg det ut på mässan. Den var liten, med väldigt lite gamla grejer, men det var mysigt att gå runt där inne ändå.Titta på den picnickorgen! Så fin. Både jag (med ett vietnamesisk mellannamn som betyder liljekonvalj) och Lillian som ju också heter något med lilja var sugna. Men, den var för dyr, så den fick stanna kvar där den var...


Det bästa var nästan det här. Årets första glass! Dessutom från en jättegullig glassbil. Butterscotch och hokey pokey fick det bli, det gäller ju att testa något nytt ibland.På vägen hem började himlen mörkna, och såg ut såhär på sina håll:


När vi väntade på bussen började det hagla, men sen gick det över och blev fint och soligt igen. Man skulle ju kunna tro att man var i Göteborg...

Resten av kvällen spenderades för min del med att försöka hämta upp mitt plugg-misslyckande från igår, och att laga och äta mat. Tänkte jag skulle försöka något nytt, efter att ha ätit pseudo-indisk böngryta fyra luncher den här veckan. Sötpotatismos med stekt lax (det har jag alltså ätit förut, det var mest moset som var nytt), mozzarella, tomat och basilika. Konstig kombo, och det var inte helt lyckat direkt. Sötpotatis till fisk var ingen höjdare alltså, och även utan fisk föredrar jag nog vanligt potatismos bättre. Så ni vet om ni tänker bjuda på det någon gång. Mozzarellan däremot, mmmm...


Nu ska jag nog försöka sluta multitaska och bara koncentrera mig på att plugga, de få timmarna av dagen som är kvar.


Today was another good day, started out by going to the chapel, then me, Lillian, Lilian and Rahmet went to a craft/(vintage)-fair in Newcastle. The best thing was the icecream truck, had my first out-of-doors icecream of the year!

Lördagen förövrigt

Förutom att fota mig själv, försökte jag också få massa plugg gjort igår. Gick katastrofalt dåligt. Så jag gick och fikade med Rahmet, en annan utbytesstudent från Turkiet, istället. Det var ju S:t Patrick's Day, vi firade genom att dricka te och varm choklad. Baren vi var på firade med att visa rugby (som vi inte kollade på) och ha sånna här fina irländska dvärgar(/pysslingar?) på väggen.


På kvällen, efter ännu ett desperat försök till att få något vettigt gjort, åkte jag in till Stoke med Lillian från Norge och Lilian från Hongkong, och gick på indie-bio. Det var vi och ett gäng pensionärer, dom visade the Iron Lady om Margaret Thatcher. Imdb tycker tydligen inte den är så bra, men det var den. Bra också att få lite mer koll på brittisk politik också... Värd att se.


Yesterday, I tried to get a lot of work done, but failed. Instead I went to KPA for a cup of tea with Rahmet. In the evening I went to Stoke Film Theatre and watched The Iron Lady with Lillian and Lilian. Good day, in spite of all the work left unfinished.

Hejhej dagens outfit

Jag har gjort mitt första outfitinlägg! Tänkte jag ville showa off min Brick Lane-klänning litegrann, och samtidigt visa vår risiga trädgård. (Kan ju vara bra att börja öva på att posa lite inför bröllopsbilderna också...) Det verkar funka som så när man flyttar här i England, att det skräp man inte vill ha med sig lämnar man helt sonika kvar. Där ute ligger nämligen ett gäng krukor, en rostig hink utan botten, en trädgårdsstol, en frukostskål, en trasig ljuslykta, några värmeljushållare, diverse skaft av olika slag, några trasiga trädgårdslampor och ett gäng vissna växter i plastkruka. Och så buddha på trappen såklart.
 
 
 
Klänningen har fickor, hur kan man motstå den då? Det är ju det ständiga problemet när man sällan har byxor på sig, fickor på klännigar är ganska så sällsynt...
 
 
Min telefon matchar också. För övrigt världens lättaste pyssel. Jag klippte bara till en bit papper och stoppade in mellan det genomskinliga skalet och telefonen. Bra tips om man vill ha en matchande telefon alltså. Får lite flashbacks från högstadiet, då jag gjorde en liknande grej med min 3310. Det var tider det.
 

Dagen idag...

... har spenderats i biblioteket, med en bok framför näsan. När jag kom hem därifrån låg detta och väntade på mig. Sånt blir man ju glad av. (Blommorna är förresten rosmarin från trädgården, plus någon annan gul grej. Tänk va! I mars! Blommor.)


Jag satt inte i biblioteket hela dagen, satt även lite vid köksbordet och läste, och så hängde jag lite i köket också. Förutom att plugga har jag nämligen även gjort kola från detta recept, tycker jag blir sjukt gott.


Blev så sugen när jag såg att Lovisa fått finkola, då var jag ju tvungen att svänga ihop lite själv. De blev inte riktigt lika tjusiga som hennes dock... Det tar ju ett tag för dem att stelna, så det hann bli mörkt ute innan man kunde skära upp dem. Jag fegade ur lite och kokade någon minut för kort, så kolorna blev lite mjuka, men vad gör väl det när de smakar så gott av socker, smör, grädde och hasselnöter?


Nu tror jag att det är dags för mig att ge mig för idag. När man försöker multitaska bloggande, grötkokande, book review writing och kola-paketerande vet man att det är läge att sluta med iallafall minst en av grejerna för dagen. Jag väljer två: skrivandet och bloggandet.

Jo det här med filmkyssar...

... jag har hittat en till fining. Förutom att plugga idag har jag även sett Breakfast at Tiffany's med Emily. Äntligen! Förstår inte varför jag inte sett den innan, bra film ju. Och vilken kyss sen. Med katten i mitten. Klassiker.
 
 
Den förra som kom med var ju denna, också lite småbökig sådär:
 
 
Tror jag måste starta en ny kategori för filmkyssar.

Nu läser jag lite om permaculture och transition


Det är detta jag kommer att göra de närmsta veckorna. Alltså skriva en mängd uppsatser och äta knäckebröd med vispgrädde. Ja, för det är vispgrädde på mina mackor. Naturell cream cheese har aldrig varit en favorit, vispgrädde däremot, det är fina grejer det. Fick dock tag på någon sort med lite lägre fetthalt än vanligt, tyvärr...

Krukan

Vad gör man när man är utbytesstudent och inte har några krukor att tillgå? Sätter gräslöken i en konservburk såklart. Till och med finare än den riktiga krukan.
 
 

Fem timmar i London

Igår på vägen hem klämde jag in fem timmar i London, lika bra när jag ändå passerar tänkte jag. Spatserade från Liverpool Street genom Spitalfields ner mot Brick Lane och trängdes med massa folk, kikade i lite affärer och lyckades falla dit på en klänning och en ny plånbok... Brick Lane, bangla-curry-vintage-indie-gatan som ligger hyffsat nära där jag bodde dom där fyra månaderna efter gymnasiet har blivit hippare än någonsin. Här finns till exempel en svensk restaurang (som jag dock aldrig ätit på för det har alltid varit fullt när jag varit förbi) som heter fika. Väldigt coolt och inne med köttbullsmackor och sill tror jag.
 
 
Coolheten har spridit sig utanför Brick Lane också, ut på Bethnal Green road närmre våra gamla hoods, där det förr mest fanns Bangladesh-affärer och McDonalds finns nu också hipsters. Kände att det var bra att vi fått lära oss om gentrifiering i skolan så jag förstod vad det var frågan om.
 
 
Jag gick vidare och hoppade på tuben på den bekanta stationen.
 
 
Jag var på väg bort till Barkingside där Emma min syster bor just nu. Hon hade blivit sjuk och kunde därför inte möta mig på stan. Se så tjusigt och vårigt det är på hennes gata.
 
 
Efter en och en halv timma där var det dags att åka tillbaks in mot stan och Euston för att hoppa på tåget. Och det var dom timmarna i London.

Dagarna i Göteborg

Nu är jag tillbaks i Keele! Tänkte bara posta en liten uppdatering om Sverige-besöket. Blev inte så många bilder, tog det mest lugnt och hängde i stan. Det var fortfarande snö där, fasansfullt. Det är en sak som är bättre med Keele, våren kom mycket tidigare hit.
 
 
Invigde nya Starbucks på Centralen (svindyrt verkligen) med Lovisa, Jacob och Eric, var på bönegrupp, planerade bröllop, var på galna Saron Secondhand (helt SJUKT lång kö till att komma in), gjorde falafel-tortillas hemma hos Elin,
 
 
åt långa frukostar med fil och lös-te, träffade Emma, Gustav och Emelie i E&Gs nya lägenhet, gick lite på stan, fikade på Two Little Birds där kaffet är dyrt och kommer i mini-kopp men påtår ingår och man får en porslinshund istället för nummerlapp och inredningen är tjusig,
 
 
 
kollade på Melodifestivalen och blev förvånade över att rätt låt(/dans) vann... och sen var det dags för mig att lämna Eric, Lunden, Göteborg och Sverige för den här gången. Inte det lättaste att göra, framför allt inte när det var så fint och soligt som det var och det som väntade i England var mer distansförhållande och mängder av plugg.
 

En hylla

En sån här hylla med tjock-TV på finns på hotellrummet också. Tyckte den var fin i sin spets och enkelhet. Kanske får prova någon gång, den vackra dagen då jag faktiskt har en egen lägenhet att möblera och bo i vill säga.


Elsenham

Jag hänger här, på denna inte alltför bekväma sängen, i ett pittoreskt samhälle som heter Elsenham.
 
 
Varför kanske ni undrar då? Jo, imorron tidigt tidigt flyger jag från Stansted till Göteborg, och detta mysiga och familjära Bed&Breakfast i Elsenham var ett av de hotell som låg närmst och samtidigt inte ruinerade mig. Plus att dom har ros/paisleymönstrade tapeter på en vägg i mitt rum, syns tyvärr inte på bilden. Men se så mysigt samhället är!
 
 
Och jag gillar kontrasterna. Är nog en del tätingar som bor här...
 
 
Kollar lite på Pride and Prejudice, den gamla TV-versionen från -95. Jane Austen alltså, vilken författare! Och vilka filmatiseringar det blir av det sen! Hittar lite bröllopsinspiration från 1800-talet också. (Obs! Spoiler, om du inte har läst/sett alltså och inte vill veta ifall dom får varandra eller inte på slutet.)
 
 
Detta är kanske inte det man borde tänka i denna lyckliga romantiska scen, men visst ser den kyssen mest bara bökig ut? När dom båda har hatt på sig, känns som att det borde bli lite knixigt liksom. Visserligen är besvärligheterna tydligare på film än på bild, så min poäng kanske inte går fram så bra...
 
 
Borde snart lägga mig och sova, det blir en tidig morron för mig. Och sen blir det Göteborg! Ska bli skönt att komma hem lite. En extra bonus är att jag klämde in fem timmar på söndag i London också, istället för att ta tåget direkt till Keele är det ju lika bra att stanna lite när man ändå måste åka igenom stan. Så då ska jag få träffa systern min, det blir kalas det. Vi hörs, kanske på måndag eller så!

Varför?

Varför, ska dans så ofta handla om sex? Kan det inte bara vara kul eller vackert eller inspirerande eller talande? Utan att man ska försöka få ligga på kuppen? Utan att göra sig själv/sin kropp till ett objekt? Jag blir så trött, det förtar glädjen lite, när en dansgrupp (som i de allra allra flesta fall jag varit med om består av 99% tjejer) får för sig att shakea och posa och hej och hå i korta hotpants bara för att... Vad? Varför?
 
Ja, jo, jag har varit på dans-union. Blir lite less på'et ibland. Steppen är bättre än jazz/modern, men ändå, kunde det inte bara få vara utan? Men det är alltså inte bara här jag menar, utan danslektioner i allmänhet, jag har ju tagit ett gäng... Det verkar som att det har blivit naturligt, ingår i dansen, inget som någon funderar över. Och visst, dans kan vara något av det hetaste som finns, men när det bara blir mtv och hej-kom-och-ta-mig blir det lite tröttsamt... Och sorgligt. Var är självrespekten i det?

Liverpool torsdag

I torsdags (första vårdagen?) vaknade vi upp av att solen sken in genom fönstret (och jag vaknade av nästäppa), och så gick vi upp och åt frukost. Mia introducerade The New Girlför mig, fastnade lite där...
Efter en lagom seg morron var det dags att gå ut i solskenet. Detta är gatan där Mia bor. Gillar det gröna på huset till höger. Och alla sladdarna som hänger i luften.
 
 
Vi gick och tog en förmiddagssmoothie på ett väldigt trevligt ställe med skummaste namnet, oomoo. Fick lite sverigeflashbacks där, det var nog toaletten, som hade en normal kran för en gångs skull. Precis innan denna bilden spillde jag smoothie på klänningen, typiskt mig...
 
 
På oomoo mötte vi upp med Mias kompis Aled, en inföding från Liverpool, som visade några av stans attraktioner. Den här till exempel, enligt honom största Chinese archen utanför Kina. Very cool.
 
 
Här har vi en kyrka som blev bombad under andra världskriget. Taket är borta, men väggarna är kvar. Kriget är på något vis så mycket verkligare för britter än för vi varje fall mig som svensk...
 
 
Detta är en av Liverpools två gigantiska katedraler, detta är den anglikanska, den katolska såg vi inte. Tydligen är denna en av dom största i världen, dom gillar stora saker i den stan... Vet inte riktigt vad jag ska tänka om byggnaden, är lite kluven, å ena sidan älskar jag stora gamla kyrkbyggnader, man inser sin egen litenhet på ett bra vis. Men, den är som världens skrytbygge bara för att tävla med katolska katedralen, varför en kyrka behöver bygga sånt (förutom det där med litenheten då) har jag svårt att förstå. På sätt och vis hade det nog varit lättare att ta om byggnaden varit äldre, men denna blev klar -78, känns som att man borde haft bättre saker för sig då... Så kanske man inte kan tänka, egentligen men men.
 
 
Detta känns viktigare:
 
 
Och marshmallows på kullersten är finare...
 
 
Efter att ha promenerat lite till, sagt hej då till Aled och fikat lite i solen gick jag till Beatles-museet, medan Mia satt på ett fik och pluggade. Väldigt intressant faktiskt att få veta lite mer om deras historia, det var som en stig man följde och så hade man hörlurar med en som berättade saker om det man såg. Mycket info att ta in. Väldigt sorgligt, att följa dom från att vara ett gäng okända glada tonåringar, som blev kända, började ta droger och skriva knarkiga låtar, syssla med sekter och till slut bli osams, göra solokarriärer och splitta bandet.
 
Knarkigt:
 
 
Intressant fakta: deras företag, som pysslade med lite allt möjligt förutom deras musik, hette Apple. Såhär fint gjorde dom reklam för det. Något som måste betraktas som ett misslyckande är att jag, efter en och en halv timma med Beatles-info-matning, fortfarande inte kan se skillnad på vem som är vem.
 
 
När jag var klar på museet, som ligger vid vattnet, var det såhär fint ute:
 
 
Varje stad med självaktning måste uppenbarligen nuförtiden ha ett eget hjul...
 
 
Efter den iaktagelsen var det dags för mig att vandra tillbaks mot tågstationen och åka hem igen, och den var den resan till Liverpool. För att utvärdera, kan jag säga att det var en väldigt fin stad, det lilla jag såg av den, men att jag blev lite besviken när inte ett fotbollslag med beatles-frisyrer mötte mig vid stationen...

Liverpool onsdag

Jag har inte gått vilse i skogen, jag har bara varit upptagen med att skriva essay hela helgen. Men nu så, nu är första 2000-ords-essayn klar, bara 3 sånna och en 3000 kvar. Japp. Här kommer iallafall lite om Liverpool, Beatles hemstad. Förvändade mig en hippie-chock när jag kom till stan, men inget hände. They don't rub it in your face, antar att dom antar att alla redan vet vilka storheter som stan producerat...
 
När jag kom fram till Liverpool i onsdags kom Mia och mötte upp mig på stationen, och sen gick vi och åt sen lunch på detta tjusiga stället, Egg Café. God veg-mat.
 
 
Solen sken in genom fönstrena, vårkänsla.
 
 
Sen promenerade vi vidare genom stan.
 
 
Bold Street, som låg nära, har ett gäng vintagebutiker, vi kollade i några, trevlig gata för övrigt också. Efter det spatserade vi vidare mot mer imponerande kvarter, ner mot vattnet (Liverpool är världens hamnstad) och Albert Dock.
 
 
På andra sidan vattnet är det, precis som i Göteborg, fullt av industrier och sånt. Kände mig genast hemma här med! (Inte för att det syns så väl på bilden, men ändå)
 
 
Lambanana är tydligen någon grej dom försöker med i Liverpool. Lite som dom där korna som stod lite varstans för några år sen, eller elefanterna i London. Fast istället för att ta ett djur (eller frukt) som faktiskt finns, hittar dom på ett eget.
 
 
 
Efter ett tag vände vi tillbaks innåt stan och hamnade på Bold street igen, för en kopp te på Leaf. Dom hade en slogan som skulle kunna passa in på mig med. "Tea for the english (and for Sarah) is like a picnic indoors." Fräscht ställe i övrigt också, samlar både hipsters och pensionärer. (Kan en pensionär vara en hipster? Vad exakt är en hipster?)
 
 
Och se sickna tjusiga fåtöljer!
 
 
När det blivit lite mer kväll var jag ju bara tvungen att se the Cavern, där Beatles spelade ofantligt många gånger och där dom så småningom blev "upptäckta". Mia var snäll och följde med och bjöd på apelsin-och-mango-juice.
 
 
Det var rätt mörkt och högljutt där inne (trots att det inte var så mycket folk, mest väldigt hög musik för en onsdagkväll klockan 19), detta var kanske det roligaste, och sorgligaste. Stackars kille som försöker giga där. Dom har annars musik nästan hela dagarna hela veckorna där, vilket ställe va?
 
 
När vi kände oss klara där åkte vi hem till Mia, bakade chokladbollar och kollade på romcom, med en faktiskt oväntad twist (eller var det bara jag som var lite matt av min täppta näsa och inte kunde lista ut vad som skulle hända?). Bra avslut på den onsdagen, mer om torsdagen kommer imorron!
 

Staden på G

Jag är tillbaks från min korttripp till Liverpool, och än en gång tillbaks till vardagen (så mycket vardag det nu är) i Keele. Skola, handla mat, ska nog ägna fredagkvällen åt att tvätta, det behövs verkligen, det var några veckor sen sist...

Ska visa lite bilder från Liverpool, dom få det nu blev, men till dess kan ni ju få titta på en bild på älven istället. Saknar Göteborg lite idag. Kom på mig själv med att börja på en Göteborgs-playlist också, och då var jag ju tvungen att rycka upp mig och sluta. Var nära att jag klämde dit ett "änna" också på kuppen, det är nog bäst att jag börjar passa mig...


RSS 2.0