Midsommarafton

I år hade jag en av de midsomrigaste midsomrarna jag haft på länge. Med både sill och blommor och regn. Såhär litegrann såg den ut:
 
Jag mötte upp Elin och Eric som kommit med bussen från Göteborg. Medan vi väntade på nästa buss som skulle ta oss upp till Jacobs föräldrahem åt vi varsin vänte-glass.
 
 
Väl hos Jacob var det dags för sillunch! Elin fixade gräslök.
 
 
Och Jacob knäckte Rudenstams vit-vinbärs-cider. En höjdare!
 
 
Efter lunchen åt vi jordgubbar med mjölk och jäste lite i solen, innan vi tog oss i kragarna och gav oss ut på promenad och tittade på midsommarstång och stora folksamlingar. Huvudsyftet med promenaden var ju dock att plocka blommor.
 
 
 
 
Efter lite mer slappande och blomsterarrangering var det dags att börja med kvällsmaten. Under tiden fick vi tillökning. Victoria, Daniel, Michaela och Johannes dök upp också. Helt traditionsenligt började det också regna, tur att vi var väl förberedda med parasoll över grillen. Av någon anledning blev det helt smygigt den klassiska uppdelningen som vi kan kalla "männen-vid-grillen-fenomenet".
 
 
Maten var god, och vi hade inte så tråkigt som det ser ut...
 
 
Efter maten åt vi jordgubbstårta och lekte maffia, kändes som att vi var 15-åringar på läger igen. Vi funderade på om maffia var en typiskt frikyrkligt sydsvensk företeelse, men sen såg jag att Elsa Billgren också lekt maffia på sin midsommarafton, så det kanske det inte är...
 
 
Och hela kvällen fortsatte regnet, men vad gör väl det när det är midsommar och man har jordgubbstårta och fint sällskap?
 
 
 
Last friday was midsummer nights eve, this is how I celebrated. With friends, food, flowers and the traditional rain.

Glad midsommar!

 

En enkel tulipankjol

Här kommer lite mera secondhand-fynd. En kjol från Gilead second hand i Göteborg, och en tshirt framgrävd ur Emma-min-systers garderob (hoppas det är ok att jag lånade den...?)Posing in a thrift store skirt and a tshirt I (sort of) borrowed from my sister's closet.

Loppisfynd

Ett förslag har jag fått på vad jag ska syssla med här på bloggen: loppisfynd och livet som nygift. Eftersom jag inte är så vidare värst nygift än får jag nog fokusera på loppisfynd. Dessa som pryder mitt rum i föräldrahemmet är från Myrorna här i Jönköping. En tavla med en fin bön på och en kanna med guldkant. Och så massa lupiner som växer längs med vägen hem från jobbet, och en skål på fot från en av förra sommarens loppisrundor.Some thrift store finds...

Livet ur en resväska (eller 12), och vad 17 gör jag med bloggen?

Jag är hemma-hemma nu. Bor i Jönköping hos mamma och pappa, börjar hitta ett lugn i kaoset. Känns som att alla mina grejer är nerpackade lite härochvar, i lådor och väskor och påsar, och har ingen koll på någonting. Men så blir det när man inte bor permanent. Har blivit lite van vid att leva provisoriskt, och än så länge funkar det helt ok. Men snart får det vara nog ändå! Snart vill jag flytta ihop med Eric i vår egna lägenhet och leva lyckligt och nygift. Och inreda en smula, och göra loppisrundor där det äntligen blir ok att köpa saker.

Något lär man sig alltid här i livet, så det som jag har lärt mig i Keele är kanske att leva provisoriskt. Eller kanske inte, snarare har jag bara vant mig vid det igen. Däremot har jag lärt mig att vara ensam mycket, och det känns som en himla bra lärdom. Förut kunde jag bli rastlös och spattig om jag var själv utan någon att göra en fredagkväll, men nu har jag spenderat hela helger näst intill ensam och det har varit så skönt! Har verkligen lärt mig uppskatta det, äntligen.

Från det andra till det femte så kanske ni märker att det går lite segt med bloggandet? Det är för att jag inte vet vad jag ska blogga om längre. Inte så spännande att läsa om in vardag i Sverige tänker jag. Även om det åskar precis nu, det är ju kanske lite dramatiskt... Resor är ju fint att skriva om, men dom händer ju inte så ofta ändå, framförallt inte i mitt vanliga liv. Så behöver lite feedback, lite tips och önskemål på ämnen och teman. Vad säger ni?


I'm back in Sweden, and slowly settling in (still living out of a suitcase though...). If it's one thing I've learnt during my time in Keele, it is to spend time alone. Was never very good at appreciating that before, but now I really do. So thanks Keele for being so quiet. And, also, I have a question for you. I have no idea what to write about now that I'm not "travelling" anymore. Any ideas?

Mariestad

Förra veckan var jag och gänget i Mariestad. Vi började resan med att gå på Timbuktu på Liseberg, väldigt bra. Sen roadtrippade vi till Mariestad - sjöstaden (och Norsivalens stad). Det var väldigt fint där, och resan såg ut lite såhär: (+ frukostar i solen och bilhäng)


Hej hej indies. Elin, Eric, Lovisa, jag och så Jacob.
Elins byxor sprack när hon spelade volleyboll. Hon löste det smart och coolt med en filt.


Ungefär här (på Elins sommarjobbscafé Bäcken) häller Jacob i sig sin 3,5e kopp kaffe och blir helt speedad resten av dagen. Lovisa studerar kartan, häller i sig sin andra kopp och blir lika speedad hon.Last week I went with a bunch of friends to visit Elin's home town Mariestad. It was very pretty, and we had a lot of fun.

Det är mycket nu

I lördags när klockan ringde blev jag överraskad av att Eric var piggare än jag, och stack fram ett kuvert som jag var tvungen att öppna. Det var starten för min möhippa! En helt fantastiskt kul dag, med soligt väder och allting. Mina vänner hade varit så fixiga, blev lite stolt och väldigt glad över att ha sånna fina vänner. Söndagen var familjedag, min syster hade nämligen dykt upp från London på möhippan, min bror och mamma och pappa kom på besök. Deras ursäkt var från början att dom skulle träffa mig, men det visade sig att det var Emma dom ville åt istället... Idag väntar bröllopsplanering och fix, och kanske kanske lite bilder från Mariestad. Och imorron åker jag till Jönköping och börjar jobba. Tiden går fort när man har roligt.

Irland 5

Sista dagen i Irland var en trött en. Vi bestämde oss för att inte ens orka oss in till Dublin, och stannade i Swords istället. Där hade dom ett slott. Inte helt otippat. Alla Irländska småorter har slott.
 
 
Vi gick lite på stan, och jag köpte mitt bästa kap westlife-tshirten. Sen gick vi till en pub för en tidig lunch. Var tvungen att testa Irish Stew, visste inte ens att det var en grej förrän irländarna själva hävdade att det var vad alla turister åt. Så jag föll i fällan. Smakade som kalops.
 
 
 
Sen gick vi tillbaks till Ingalills lägenhet. Vägen kantades av valaffischer. Hela Irland kantades av valaffischer, för eller emot inröstning av sparpaket i lagen.
 
 
Och sen åkte vi till flygplatsen, och jag och Lillian hoppade på varsitt flyg till varsitt land, och det var det med den Irlandsresan! Tack så jättemycket Lillian för att du släpade med mig till Irland, och Ingalill för att vi fick bo hos dig och att du hängde på vår roadtrip. Hade inte blivit samma resa utan dig.
 
Nu hänger jag i Göteborg innan jag börjar jobba nästa vecka. Har precis kommit tillbaks från Mariestad där jag spenderat en och en halv fantastisk sommarlovsdag, så en och annan bild blir det kanske från Norsivalens hemstad. Stay tuned.


Last day in Ireland was a sleepy one, spent chillin in Swords before flying home.

Irland 4

Fjärde dagen i Irland var vi lite trötta på att fota, men vi kämpade tappert på ändå. Dagen började med att vi åkte och lämnade tillbaks hyrbilden vid flygplatsen. Sen bar det av in mot Dublin igen. Vi hade inga jätteplaner för dagen, men vädret var fint och vi var ganska nöjda med att bara promenera runt i staden, med täta pauser för att vila fötterna. Vi stötte på the Billion Euro House, ett konstprojekt i en nedlagt kontorslokal helt täckt i strimlade euro-sedlar. Ekonomisk kris hej.
 
 
Efter en kik och rundvisning av konstnären Frank Buckley gick vi vidare, köpte lunch och satte oss och picnicade i Phoenix park.
 
 
Där fanns Dublin zoo också, och helt spontant bestämde vi oss för att besöka den. Dom hade massa djur, här är några favoriter.
 
 
 
 
Det bästa av allt var kanske ändå glassen man fick äta i solen.
 
 
Efter zooet (?) åkte Ingalill hem till sig, medan jag och Lillian traskade runt i stan lite till. Skickade lite vykort. Brevlådorna i Irland är gröna.
 
 
Letade efter antique shop quarter. Det var inte så stort och allt var stängt, vi var nog ute för sent... Men fräcka skyltar hade dom.
 
 
Många ödetomter...
 
 
När det närmade sig kväll och matdags gick vi till Temple bar-området, där mängder av restauranger och pubar låg. Liv och rörelse. Vi var dock lite för trötta för att leta upp något bra, så vi hamnade på ett halvtaskigt ställe med för små portioner. Dom fick ingen dricks...
 
 
Dublin var väldigt fint kvällstid.
 
 
Vi var dock trots det fina vädret biosugna, och gled in på What to expect when you're expecting precis när den började, och slapp all reklam. Seger. Den var mysig. Sen åkte vi tillbaks till Swords, hängde med Ingalill, vilade fötterna och somnade ganska så omgående.

Day four in Ireland was spent in Dublin. We walked around, had picnics in parks, visited the zoo and just had a very chill day.

Irland 3.2

Söndagkvällen spenderade vi i Galway, Irlands tredje största stad. Vi hade hört mycket bra om den, och dom hade nog rätt. Iochmed att vi inte var där så länge och var rätt trötta var det svårt att veta... Men vi tog en promenad genom staden, som var väldigt mysig och precis så liten att man hann ta varvet på en kväll. Och trots sin ringa storlek var det fullt ös på alla uteserveringarna, och stan var fullt av folk fast det var söndagkväll. Så det kändes ju i varje fall lovande.
 
 
 
 
 
Vi hittade ännu mer grymma gatumusikanter. En hel manlig acapella-kör på besök från USA. Vi smälte lite...
 
 
 
 
Den här stengrejen var tydligen en sevärdhet. Spanish arch. Väldigt gammal och så säkert. Men vi var inte så imponerade...
 
 
Vi hade planer på att hitta någon mysig restaurang och äta, det verkade finnas rätt många sånna. Men eftersom vi inte kände oss tillräckligt hungriga köpte vi två små pizzor och delade på i gräset istället. Och sen satte vi oss i bilen för att åka tillbaks till Ingalills lägenhet i Swords.
 
 
Efter 20 minuter gjorde vi ett snabbt stopp i Athenry, för att titta på solnedgång och mera slott och ruiner.
 
 
 
 
Sen satte vi oss i bilen igen och satte fart hemmåt. Vi hade lite äventyr och missöden på vägen, men frammåt tvåtiden var vi hemma, trötta och nöjda.
 

Sunday night we spent in Galway. What everyone said about the great atmosphere in the city seemed to be true. Would have loved to spend some more time there! On our way home we made a quick stop in Athenry to look at the sunset and some more ruins. And at 2 am, after a few adventures, we were back in Swords again.

Irland 3.1

Dag tre började med Irish breakfast som Freda lagade åt oss. Den innehöll ägg, korv, bacon, tomat, svamp och black & white pudding...
 
 
 
Sen åkte vi vidare, mot kusten. Vi stannade i Killaloe först och kikade in stället. Tydligen var Freda uppväxt där och kunde varmt rekommendera byn. Den var väldigt mysig, men rätt stängd när vi var där en söndag morgon.
 
 
 
 
 
Efter ett tag kom vi till kusten och Cliffs of Moher. Såhär vackert var det där. Om ni känner igen det så spelade dom in en liten bit av Harry potter 6 där. Massa pluspoäng för en nörd som jag.
 
 
 
 
När vi var klara där åkte vi vidare igen. Lillian körde och jag satt jämte och fotade utsiken i farten.
 
 
Efter läskiga slingriga och branta vägar med tillåtna 100 km/h på (som Lillian bemästrade med bravur, hon är ju trots allt från Norge och van vid små bergiga vägar) blev vi hungriga och stannade i Kinvara för en sen lunch. Väldigt gullig by. Det kryllar av gulliga byar med färgglada hus i Irland.
 
 
 
Vi åt den spexigaste lunchen på ett café. Panini med chips-sallad. Härligt.
 
 
Utanför byn fanns ett till slott, Dunguaire castle, som vi tittade lite på.
 
 
Sen åkte vi tidare till Galway, och dom bilderna får ni se i ett annat inlägg. Dessa Irlandsbilder alltså, det tar aldrig slut!
 
Irish breakfast, Killaloe, Cliffs of Moher, Kinvara, another castle...

Irland 2.2

På kvällen dag två, efter att ha åkt en hel massa bil, sett ruiner och sett hur mycket vacker natur som helst började vi leta efter någonstans att sova. Vi var ute efter ett bed and breakfast, och hittade ett kalasbra ett i den pyttelilla byn Birdhill. Efter Wicklow mountains hade vi så sakteliga rört oss väster ut, så när det var läggdags var vi hyffsat nära kusten. B&Bt var väldigt mysigt och personligt, hemma hos Freda och hennes man Barry och alla deras djur. 25 euro natten och den bästa servicen någonsin. Vi lastade in vår packning och bekantade oss med Freda och hunden Mick, och testade TVn för att se om vi skulle kunna kolla på Eurovision song contest sen.
 
 
Sen tyckte vi att det var dags för mat. Då fick vi förklarat för oss att det fanns två pubar i byn, den vänstra serverade mest dryck och den högra var bra för mat. Så dit gick vi och åt hamburgare alla tre.
 
 
Efter maten tog vi en promenad runt byn, och kom ganska så snabbt till utkanterna. Dom var väldigt vackra i solnedgången.
 
 
 
 
Vi hittade hästar där också.
 
 
När vi klappat färdigt gick vi tillbaks till b&bt och kollade på sista bidragen i ESC. Vi hann inte kolla länge innan Freda och Barry knackade på och sa att vi var välkomna ut och titta tillsammans med dom istället i deras vardagsrum. Så då satt vi där, två irländare, två norrmän och så jag och tittade på eurovision-omröstningen, drack te och diskuterade ekonomi, resor och lite allt möjligt. När det började gå bra för Loreen hotade Barry med champagne, och när hon till och med vann blev det svårt att stå emot. Vi slurpade artigt i oss lite, trots att vi inte var så väldigt förtjusta i alkohol och norskorna nog var lite småbittra över sin egen placering... Det var förmodligen den mest minnesvärda eurovision-finalen någonsin, här kommer en brusig och lite stel mobilbild som minne, med Loreen på TVn i bakgrunden.
 
 
Day two we stayed at a B&B in Birdhill, a tiny village we passed through. The sunset was beautiful, and the owners were very hospitable. We watched Eurovision song contest together, and when Sweden won we had to drink champagne. Most memorable ESC ever.

Irland 2.1

Dag två i Irland var roadtripsdag. Vi började med att åka till flygplatsen och hämta vår lilla röda Fiat Panda, och sen var det dags att ge oss ut på fel sida av vägarna. Jag började köra, sen turades jag och Lillian åt. Det var lite svårt i början, men efter några svajiga timmar gick det bra. Det svåraste för mig verkade vara att komma ihåg att lägga ur handbromsen när man var tvungen att göra det med fel hand... Lillian och Ingalill var kartläsare, vi körde classic och valde karta istället för GPS.
 
Första målet var "några mil söderut" för att titta på "fin natur". Vi stötte på Great sugar loaf mountain, så vi stannade och tittade lite.
 
 
Det gick hästar och betade där. Och ja, ni vet ju vad jag tycker om hästar...
 
 
Och här är mitt finfina ressällskap.
 
 
Sen körde vi vidare och hamnade i Wicklow mountains national park. Där stannade vi några timmar, det var väldigt vackert. Det fanns till exempel vattenfall där.

Det fanns fina sjöar där också.
 
 
Lillian och jag var tvugna att känna lite på vattnet, medan Ingalill fotade.
 
 
Sen chillade vi lite i gräset lite innan vi körde vidare. Det tog 10 minuter innan vi stannade igen. Vi behövde titta lite på några ruiner och fin utsikt, och sträcka på benen lite. Bilderna från det stoppet är Ingalills och Lillians, jag orkade inte ta med min skruttkamera ur bilen...
 
 
 
 
Efter att ha kört lite till hittade vi en slottsruin, Dunamase rock, som vi ju var tvugna att stanna och titta lite extra på. Dom har för övrigt en hel massa gamla slott och ruiner i Irland. Åkte förbi något en gång i timman. Minst.
 
 
 
Det var del ett av dag två i Irland, mer kommer snart! Nu är det läggdags för mig. God natt.

More pictures from Ireland, these are from our little roadtrip. Great sugarloaf mountain, Wicklow mountains, some ruins and Dunamase rock.

Irland 1.2

Här kommer en fortsättning av första dagen, då vi fortsatte vår sightseeing i Dublin.
 
 
På en av shoppinggatorna sprang vi på ett av de bästa gatumusikantband jag hört. Så vi satte oss och lyssnade en stund.
 
 
Sen gick vi vidare. Hej hej.
 
 
Vi hamnade vid St Patrick's cathedral. Där satte vi oss i gräset lite till.
 
 
I Irland och England har dom någon typ av märklig kultur, som gör det helt ok för killar att spatsera runt i stan topless så fort det blir soligt ute. Nästan mer regel än undantag. Bara en mild överdrift...
 
 
På en pub vi stannade på bara för att låna toaletten hade dom en sån här fiffig sak.
 
 
Lite här och var kunde man se spår av vikingarnas härj.
 
 
Efter ett tag kom vi fram till Dublin castle, kanske inte lika slottigt som alla andra slott vi sett under resan, men helt ok ändå. Dom hade alla EU-ländernas flaggor på gården, min norska resekamrat kände sig lite utanför...
 
 
Dom hade även inspirerats av Star Wars och gett en av statyerna ett lasersvärd.
 
 
Efter slottet började vi ta oss tillbaks mot busshållplatsen för att åka till Swords där Ingalill bor. Vi gick förbi några fina dörrar. Sånna finns det för övrigt gott om i Irland.
 
 
Och sista biten till hållplatsen såg ut såhär, med spiran framför ögonen. Bra riktmärke, den är liksom så lång och syns från stora delar av staden. Smidigt.
 
 
Even more pictures from Dublin. Great music, a cathedral, a viking, a laser sword and pretty doors. And why does all Irish (and British) guys think it's ok to start walking around topless as soon as the sun comes out? Very strange... :p Coming up next is road trip day!

Irland, 1.1

Då har det äntligen blivit dags för lite Irlandsbilder! Delar upp det i rätt många delar, det är en del bilder som sagt...
 
Första dagen började i varje fall sjukt tidigt med en tripp till flygplatsen och ett adjö till Keele. Klockan 9 landade vi i Dublin, och tog oss därifrån hem till Lillians kompis Ingalill som bodde lite utanför Dublin. Vi skulle nämligen få bo hos henne. Vilken pärla! När vi lämnat bagaget tog vi oss sedan på bussen in mot storstan.
 
Vi började med lunch på en pub, kocken kunde lite svenska och hade vänner i Gränna. Se där.
 
 
Därefter började vi spatsera runt stan, vi hade fått en sightseeingrutt utpekad för oss på turistinformationen som vi följde någorlunda väl. Lillian fotade hej vilt.
 
 
Turen tog oss förbi Trinity College, som förutom att vara ett väldigt gammalt och fint universitet även var en turistattraktion med guidade turer och inträde till saker och hela baletten. Tänk om det var så på handels...
 
 
Dom hade en spexig konstverksboll på campus.
 
 
Och gräsmattor ingen förutom fåglarna fick sitta på. Värdelöst. Jag var upprörd.
 
 
Vi satt och vilade fötterna lite ändå, fast på en annan gräsmatta som löpare sprang runt runt på. Vi var ju så trötta efter att ha sovit alldeles för lite och gått upp alldeles för tidigt för att hinna med morgonflyget.
 
 
Sen gick vi till en park, köpte glass och satte oss i gräset lite till. I Irland står alla skyltar på både iriska och engelska.
 
 
Det fanns massa gulliga hus inklämda lite här och var, och dom kändes inte lika rädda för färger som vi ibland är...
 
 
 
Det var dom bilderna för nu, fler är på väg!

Some pictures from my trip to Ireland, these are from the first day in Dublin. More pics are on their way!

RSS 2.0