Bröllopspyssel

Till bröllopet pysslade jag och Eric lite grann, och en av favoriterna var våra burkljuslyktor. Vi hade halvåret före bröllopet bett vänner och familj att samla glasburkar som vi tänkte använda som ljuslyktor. Dom hade varit fina att använda bara som dom var, men vi hade lite andra planer för dom. Vi tänkte nämligen måla dom lite. 
 
Det som behövdes för burkarna var lite olika färger, (vi använde vanliga färgslattar från möbelmålningar och provfärger), en pensel och en borrmaskin. För att slippa skvätt höll vi till i en papperskasse med pysslet, men det skvätte otroligt lite så det var bara en extra säkerhetsåtgärd. Det allra jobbigaste och mest tidskrävande med burklyktorna, när man väl samlat ihop alla, var att ta bort etiketterna, men när det var gjort satte vi igång och måla. Malin kom och hjälpte till också, vilken pärla!
 
 
Det hela gick alltså till så att vi satte fast penseln på borrmaskinen, doppade den i lite färg, höll den i burken, snurrade några varv på borren så att färgen skvätte, och sen var det klart! 
 
 
 
 
Some wedding DIY.

Internationell marknad

 
 För ett gäng veckor sen var det internationell marknad, dom bilderna glömdes bort lite mitt i all bröllopsstress... Men såhär såg det ut! Jag var där med Victoria och Viktoria, finfint sällskap.
 
 
Mängder av lök fanns till salu...
 
 
 
 
 
Jag köpte piroger av denna coola killen.
 
 
Och Jönköping var mulet men varmt.
 
 
På kvällen blev vi extremt danssugna, och efter att ha försökt planera när vi skulle få tid att gå ut och dansa kom i på att det ju faktiskt var lördag, så då var det ju inget snack om saken! Så en suddig bild får symbolisera dagens dansiga avslutning.
 
 
 
One weekend a international market came to Jönköping. I visited it with Victoria and Viktoria, excellent company!
 
 

Brudbukettsrester

Jag är tillbaks på bloggen igen! Och så har jag blivit fru på köpet. Och så är vädret soligt och fint. Det kan inte bli bättre!
 
Igår styckade jag sönder min brudbukett, den började se lite hängig ut... Har tyvärr ingen bild på den i före-läget, men såhär ser den ut efter iallafall.
 
 
 
 
 
 
 
Some leftover wedding flowers...

Imorron, imorron

Imorron smäller det! Har dukat och dekorerat och grejat och fixat nästan hela dagen. Checklistan är avbockad, nu är det bara sova kvar och sen är det dags. Jepp. Imorron blir jag fru.

Nedräkning

Det är lite dött här på bloggen just nu. Är lite ofokuserad och o-blogg-inspirerad för tillfället, så det har helt enkelt blivit bloggpaus. Bröllop på lördag och osäkert boende från första augusti kan ha med saken att göra...

Ensambio

Igår gjorde jag något som jag har tänkt att jag vill göra hur länge som helst. Jag var på bio själv. Ensam. Ingen stor grej kanske, men det är en sån grej som jag aldrig gör, och hade fått för mig skulle kännas lite sorgligt. Men icke, det var verkligen helt ok. Dock är jag en sån som går på bio för sällskapet, mer som en social grej, mer än för själva bioljudet och den stora duken. Så lite bortkastade pengar kanske det hade varit om jag inte haft en biocheck. Plus att jag är en sån som väldigt gärna dissekerar sönder filmen jag nyss sett i småbitar, svårt att göra det när man är själv (så därför var jag och såg en film jag redan sett). Men nu har jag testat iallafall. Check. 
 
Annars innehöll dagen en massa bröllopspyssel, och en lång mysig kvällspratstund med Malin. Såhär såg jag ut (minus hatten, som jag verkligen gillar, men det regnade mest så kändes lite overkill med den). Nya byxor från Röda korset på tändsticksområdet, och så min h&m-hatt då. Så japp, här står jag i ett hörn av altanen och gömmer mig för regnet.
 
 
 
 
New second hand trousers, yay! Went to see a movie alone yesterday in them, always wanted to try that. Now I have. Was a bit boring, but at least I didn't feel lonley...
 

Café 93

Detta är tredje sommaren jag jobbar här, på Café 93 som Korskyrkan här i Jönköping driver. Ligger precis vid vätterstranden och serverar massa gott fika och glass (väldigt farligt)... Jobbar en vecka till innan det blir bröllop för hela slanten. Kom och hälsa på mig vettja!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Miniroadtrip med Eric

På vägen hem från bröllopet i söndags tog jag och Eric som sagt en liten miniroadtrip. Först började vi dock med frukost i solen på Lilla Tyresö vandrarhem där vi bodde. Tydligen så hade prins Eugen hyrt det som sommarvilla någongång för hundra år sen. Tjusigt.
 
 
 
Sen kollade vi lite på Tyresö slott som låg precis därvid, innan vi åkte söderut igen. 
 
 
 
Vi stannade i Söderköping "på vägen" och åt lunch också. Väldigt väldigt mysigt. Det började regna lite så vi ställde oss under ett träd och väntade på att det skulle gå över.
 
 
Sen gick vi ock köpte glass och tittade på Göta Kanal.
 
 
 
 
 
När vi tittat på lite fler gulliga hus åkte vi vidare mot Linköping där vi hälsade på Henrik och Hanna och nyfödda Laura i några timmar. Hade aldrig träffat dom förut men oj vad trevliga dom var. Vi glömde bort tiden lite grann och fick bråttom tillbaks till Jönköping, för Eric skulle ta bussen sista biten till Göteborg. Och det var den mini-roadtripen.
 
 
Did a mini roadtrip with Eric on our way home from the wedding. Stopped at a few places. Lots of pretty places to see. 
 

Roadtripskläder

Det är mycket nu. Och jag håller på att bli sjuk. Ingen bra kombination. Här kommer en kik från Erics och min miniroadtrip i söndags. Mer kommer imorron!
 
 
 
Good comfy outfit for a roadtrip.

Magdalena + Marcus

 
 
 
 
 
 
Next wedding will be my own...!

Bröllopsoutfit

I helgen har jag varit på bröllop på Tyresö. Bilder kommer imorron, till dess blir det en bild på mig och snyggingen jag är förlovad med. Lovisa har sytt Erics fluga, en hit tycker jag! Och mina skor är världens kap, 80 spänn på Stadsmissionen i Bellevue.
 
 
 
My friend Magdalena married Marcus this weekend. This is what Eric and I looked like. Yup.
 
 
 
 

RSS 2.0